Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město letos čeká třináct zásadních oprav komunikací, potřeba je deset milionů korun

Plán oprav městských komunikací a chodníků zkompletovalo v minulých dnech vedení sokolovské radnice. To má pro letošní rok na tyto práce připraveno deset milionů korun, ve kterých je i milionová rezerva.

„Rezervu máme pro případ nějaké havárie nebo nenadálé situace. Pokud se nic takového nestane, použijeme ji na další opravy,“ říká Jan Picka (nez.) místostarosta Sokolova.

Z těch nejzásadnějších plánovaných oprav místostarosta zmiňuje rekonstrukci ulice Hviezdoslavova, Marie Majerové nebo Karla Čapka.

„To jsou rekonstrukce, jejichž náklady přesáhnou jeden milion korun. Ostatní budou levnější. Celý plán oprav vznikal ve spolupráci s naší společností Sotes tak, abychom je byli schopni zvládnout nejen finančně ale i personálně a technologicky,“ pokračuje dále místostarosta.

Součástí plánování byla i komunikace s provozovateli inženýrských sítí, kde se vedení města snaží koordinovat jejich případné zamýšlené práce se svými.

„Chceme se vyhnout tomu, že opravíme komunikaci a za pár dní přijdou správci inženýrských sítí a opravenou komunikaci rozkopou, protože tam chtějí něco měnit nebo opravovat. Proto se snažíme s nimi naše záměry konzultovat a pokud možno časově sladit, aby do opravené komunikace pokud možno už nikdo nezasahoval,“ dodal Jan Picka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hradecká drbna

Štítky opravy, silnice, chodníky, plán, Sokolov, peníze, oprava, Jan Picka, Karel Čapek, Marie Majerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město letos čeká třináct zásadních oprav komunikací, potřeba je deset milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.