Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zastávky v Sokolově budou oknem do historie města

Sokolovská radnice nechala v minulých dnech opravit osmatřicet přístřešků na autobusových zastávkách městské hromadné dopravy. Na skleněné části chtělo město původně umístit různobarevné polepy, aby se zabránilo nárazům ptactva. Nyní ale vznikl nový nápad.

„Vedle zmiňovaných polepů umístíme na zastávky vždy nějakou zajímavou informaci z historie našeho města. Jde nám o to, aby lidé byli více informovaní o svém městě a byli na město více hrdí,“ uvedla starostka města Renata Oulehlová (ANO).

O výběr těch nejzajímavějších historických informací se postará ředitel muzea Michael Rund a historik Vladimír Bružeňák, kteří již vedení města přislíbili pomoc.

„Jde o to, aby lidé věděli, že v našem městě například přespal spisovatel Karel May, nebo že Sokolov byl cílovým městem tradičního cyklistického Závodu Míru,“ doplnil místostarosta města Jan Picka (nez).

V Sokolově je aktuálně jednačtyřicet autobusových zastávek. Tři zůstávají neopravené, neboť s nimi má město další zajímavý záměr. Místo klasických, to mají být takzvané chytré neboli smart zastávky.

„Ty plánujeme vybudovat v ulici Jednoty, Závodu Míru a Rokycanova. Jsou to podle našeho sledování nejvytíženější zastávky, proto budou jiné a nabídnou cestujícím mnoho dalších věcí,“ doplnila starostka Sokolova.

Náklady na chytrou zastávku se pohybují od sedmi set do jednoho milionu korun. Město nyní připravuje projekty a čeká, zda bude vypsán nějaký dotační titul, ze kterého by bylo možné peníze na stavbu smart zastávek čerpat. „Předpokládáme ale, že bychom jejich realizaci měli v příštím roce zvládnout,“ dodal místostarosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky MHD, Sokolov, nové přístřešky, chytrá zastávka, Závod míru, Renata Oulehlová, Karel May, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávky v Sokolově budou oknem do historie města  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.