Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Sokolově se dnes otevře pobočka střední vojenské školy

V Sokolově se dnes otevře pobočka střední vojenské školy z Moravské Třebové. Po třech nevydařených pokusech, kdy přijímačkami neprošel dostatečný počet zájemců, nastoupí letos do prvního ročníku tři desítky žáků. Jediný obor vojenské školy strojírenství se bude vyučovat v jedné z budov Integrované střední školy technické a ekonomické (ISŠTE).

Žáci museli na jaře složit přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky, oproti předchozím letům bylo sníženo bodové hodnocení. V minulých dvou letech se otevřít sokolovskou pobočku nedařilo, protože převážnou část uchazečů vyřadily přijímací testy z matematiky a další nesplnili fyzické testy.

Do prvního ročníku oboru strojírenství tak nastoupí 27 žáků z Plzeňského, Karlovarského, Královéhradeckého a Ústeckého kraje, ale i z Prahy. Většinu předmětů vojenské školy budou vyučovat učitelé ISŠTE, noví vyučující budou mít na starosti odbornou vojenskou výuku. Žáci budou ubytovaní na internátu v budově Sokolovské uhelné, kde bydlí i studenti místní policejní školy.

Od roku 2023 by se pak vojenská škola měla přestěhovat do sousedního areálu do opravené budovy. Na její rekonstrukci dá Karlovarský kraj 14 milionů korun. Jde o pobočku Vojenské střední školy v Moravské Třebové.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, školy, armáda, Sokolov, Moravská Třebová, Karlovarský kraj, Sokolovská uhelná, Praha, Královéhradecký kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově se dnes otevře pobočka střední vojenské školy  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.