Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ministerstvo zdravotnictví nechce navyšovat lázeňská lůžka, město Karlovy Vary s žádostí asi neuspěje

Karlovy Vary přestaly pronajímat sanatorium Trocnov a snaží se najít pro tento poslední lázeňský dům ve svém majetku využití. Jedním ze záměrů bylo z něj vybudovat ubytovací kapacity pro Alžbětiny lázně, které nemají vlastní lůžka. Tato myšlenka ale pravděpodobně narazí na ministerstvu zdravotnictví.

„Máme informaci, že ministerstvo nechce navyšovat počty hrazených lázeňských lůžek a proto nám asi tento záměr nepovolí. Budeme ale dále jednat a uvidíme, jestli něco změníme. Moc by nám to samozřejmě pomohlo,“ říká primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Pro město by se tak vyřešily hned dva velké problémy. Prvním by bylo využití sanatoria Trocnov, které město převzalo od soukromého podnikatele v minulých týdnech a druhým naplněnost zmiňovaných Alžbětiných lázní. Tam v minulosti docházeli pacienti z nedalekého hotelu Thermal, který si ale udělal vlastní balneo provoz a své hosty už do městských lázní neposílá.

„Ministerstvo tvrdí, že placených lázeňských lůžek je dostatek a vznik nových nechce povolit. Pokud s tímto záměrem neuspějeme, budeme muset nad budoucností Trocnova ještě popřemýšlet. Nabízí se samozřejmě opětovný pronájem. Ale o tom budeme ještě jednat,“ dodává karlovarská primátorka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky lázeňství, Karlovy Vary, pronájem, prodej, lázeňská péče, Alžbětiny Lázně, Trocnov, Alžbětiny Lázně, a.s., Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Hotel Thermal, ministerstvo zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zdravotnictví nechce navyšovat lázeňská lůžka, město Karlovy Vary s žádostí asi neuspěje  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.