Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studie na využití Staré vodárny by měla být hotová na podzim

Vedení karlovarského magistrátu chce po letních prázdninách představit možnosti využití areálu, který je mnoho let opuštěný a je takzvaným brownfieldem. Celé území leží na pravém břehu řeky Ohře v městské části Tuhnice a již mnoho let neslouží svému původnímu účelu. Jeho revitalizace je předmětem diskuzí už mnoho let.

„Předpokládáme, že studie na starou vodárnu bude hotova na podzim. Připravuje ji Kancelář architektury města, které jsme dali jasné zadání v tom smyslu, co bychom na daném místě preferovali. Nyní se uvidí, co nám bude představeno a my to následně budeme muset posoudit z hlediska ekonomiky,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Objekty staré vodárny sloužili svému účelu do roku 1984. V provozu byly už od roku 1882 do doby, než byla dokončena stavba vodárny v Březové, která Karlovy Vary a okolí zásobuje vodou ze Stanovické přehrady. Rozhlehlý areál je z většinové části opuštěný a na jeho využití již bylo zpracováno několik architektonických studií.

„Areál vnímáme jako lokalitu, která může sehrát významnou roli v rozvoji města ve formě vytvoření alternativní nabídky bydlení i jiných funkcí pro nové i stávající obyvatele. Svou polohou v širším centru města je lokalita úzce provázaná i s koncepcí městské dopravy a budováním záchytných parkovišť, má potenciál být vstupním prostorem do města pro řadu návštěvníků stejně jako dotvořit příjemné obytné prostředí Tuhnic stávajícím obyvatelům a provázat je tak lépe se stávajícím sportovním areálem AC Start,“ uvádí k lokalitě Kancelář architektury města.

O areál se zajímají i sami obyvatelé Karlových Varů, kteří vytvořili několik iniciativ, které se rovněž snažilo využití areál hledat. Do areálu byli pozvání i studenti vysoké školy ekonomické, kteří v rámci svého studia hledali efektivní a efektní využití tohoto brownfieldu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KAM KV

Štítky stará vodárna, Tuhnice, Karlovy Vary, záměr, projekt, KAM, vodárna, Ohře, ANO 2011, podzim, Vysoká škola ekonomická v Praze, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studie na využití Staré vodárny by měla být hotová na podzim  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.