Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupaliště čeká nákladná oprava, letní sezona ale ohrožena nebude

Karlovarské koupaliště Rolava má v havarijním stavu takzvaný požerák, tedy místo, kde dochází k vypouštění vody zpět do řeky Rolavy. Toto místo je součástí hráze, která bude rovněž sanována. Podle náměstka karlovarské primátorky Josefa Kopfsteina (Karlovaráci) je na opravu počítáno s částkou čtyři miliony korun.

„Ve zmiňovaném místě dochází k průsakům a únikům vody z nádrží koupaliště. Navíc je velmi porušené a popraskané i potrubí, kterým se nádrže vypouští. Na opravu je již několik let zpracován projekt, který nyní budeme realizovat,“ uvedl Josef Kopfstein.

Součástí oprav jsou i úvahy o zajištění systému, který dovolí obě nádrže napouštět a dopouštět samostatně. Problém je totiž v tom, že první jezírko je mělké a během několika teplých dní tady rychle tady dochází ke zhoršení kvality vody.

„A protože celé koupaliště funguje tak, že se voda do velké nádrže přepouští z malé, pouští se vlastně do toho velkého koupaliště už znehodnocená a nekvalitní voda. A to právě chceme změnit. Potřebujeme však kladné stanovisko Povodí Ohře, o kterém jednáme,“ pokračuje dále náměstek s tím, že snaha radních je zajistit, aby se voda v koupališti mohla během léta několikrát vyměnit. To ale naráží na problém nedostatku vody v říčce Rolavě.

Primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) ale obyvatele krajského města ujišťuje, že by rekonstrukce hráze a vypouštěcího kanálu neměla nadcházející letní sezonu ohrozit. „Předpokládáme, že obě nádrže napustíme nejpozději v květnu, kdy letní sezona na Rolavě začíná,“ dodala primátorka Karlových Varů.

Nové bistro bude obsluhovat Špunt a Knoflík

Pondělí, 15. března 2021, 09:00Společnost

Nové bistro bude obsluhovat Špunt a Knoflík

Na podzim dokončené bistro v karlovarském volnočasovém areálu Rolava má nového nájemce. Radnice v krajském městě vybrala místního podnikatele, který se specializuje na burgery a trhané maso.

Návštěvníci volnočasového areálu Rolava se letos mohou také těšit na občerstvení, které jim bude servírováno z nově postaveného bistra. To by mělo otevřít ihned poté, co to současné vládní restrikce týkající se pandemie koronaviru umožní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mapy.cz

Štítky Karlovy Vary, Rolava, rekonstrukce, koupaliště, oprava, léto, pandemie covidu-19, Andrea Pfeffer Ferklová, Povodí Ohře (státní podnik), ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště čeká nákladná oprava, letní sezona ale ohrožena nebude  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.