Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druhá etapa rekonstrukce kolonády má vrátit tryskající Vřídlo do původní síně

Karlovarská Vřídelní kolonáda již není v havarijním stavu. Dělníci tady ukončili první etapu rekonstrukce, která se týkala právě odstranění závad, které havarijní stav způsobovaly. Nyní se připravuje druhá etapa, po které už bude Vřídelní kolonáda otevřena veřejnosti.

„Náklady na odstranění havarijního stavu jsou vyúčtovány. Stavební práce vyšly na zhruba 22 milionů korun a opravy krenotechnologie na dalších zhruba 24 milionů korun,“ uvedl Petr Bursík (ODS) náměstek karlovarské primátorky.

Nyní se podle jeho dalších slov připravují podklady pro druhou etapu, během které se Vřídelní kolonáda vrátí do původního stavu. „V rámci druhé etapy budou položeny čisté podlahy, instalována vzduchotechnika, elektroinstalace, osvětlení a vyměněn bude i původní skleněný osmistěn ve vřídelní síni. Následně do ní bude umístěna i vřídelní mísa a tryskající Vřídlo se vrátí do původního místa,“ pokračoval dále náměstek primátorky s tím, že druhá etapa by mohla začít v polovině května a její odhadovaná cena je 24 milionů korun.

Po těchto stavebních úpravách by vedení města rádo zahájilo závěrečnou, třetí etapu rekonstrukce Vřídelní kolonády, která se má týkat maximální využitelnosti celého prostoru. „Tuto část nyní připravuje Kancelář architektury města, která má zajistit, jak ve Vřídelní kolonádě pořádat různé akce, jako jsou interaktivní výstavy, otevřít malé muzeum a mnoho dalšího,“ doplnil Petr Bursík s tím, že na tuto část rekonstrukce bude město teprve hledat finanční prostředky.

Jisté ale je, že současná venkovní vřídelní mísa nebude v budoucnu nijak využita, a to kvůli jejímu špatnému technickému stavu. „Je otázka, co na jejím místě vznikne. Zda nynější vývod Vřídla zaslepíme, nebo vyřešíme nějakým pítkem, fontánkou a podobně,“ dodal náměstek s tím, že stávající venkovní vřídelní mísa je rozpraskaná a nedá se dále používat.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky oprava, Vřídelní kolonáda, Vřídlo, Karlovy Vary, rekonstrukce, termální pramen, ODS, miska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá etapa rekonstrukce kolonády má vrátit tryskající Vřídlo do původní síně  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.