Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekonstrukce terminálu Tržnice začne v květnu, omezení v dopravě budou minimální

Karlovarská radnice se chystá na kompletní opravu nejfrekventovanějšího místa v lázeňském městě. Za zhruba třicet milionů korun chce do nového kabátu obléknout nejen terminál, ale i přilehlou Varšavskou a Horovu ulici.

„Předpokládáme, že stavební práce zahájíme v květnu a do konce letošního roku bude hotovo. Očekávané náklady jsou třicet milionů korun a nyní je vypsáno výběrové řízení na dodavatele,“ uvedl Tomáš Trtek (ANO), náměstek karlovarské primátorky.

Autobusový terminál Tržnice sice během rekonstrukce principiálně svoji podobu nezmění, nicméně plánována je jeho modernizace, stavba nových nástupních prahů a přizpůsobení nástupních ostrůvků například invalidům a nevidomým. Nový bude mobiliář a třeba i veřejné osvětlení.

„Dále dojde k úpravě přechodů pro chodce, které jsme konzultovali i s dopravní policií a drobné parkové úpravy dostane i prostranství před budovou Tržnice,“ doplnil náměstek.

Stavba bude částečně hrazena z programu Integrovaného plánu rozvoje území a také z rozpočtu města. „Co se týká provozu autobusových linek městské hromadné dopravy, tak ty omezovat nebudeme. Práce budou probíhat po etapách a tak očekáváme pouze minimální komplikace. Co se týká ulic Horova a Varšavská, tak tam dojde zejména k opravě povrchů,“ dodal Tomáš Trtek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky rekonstrukce, Tržnice, terminál, Karlovy Vary, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce terminálu Tržnice začne v květnu, omezení v dopravě budou minimální  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.