Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Schodek v navrhovaném rozpočtu na rok 2021 vyrovnají radní z úspor

Zastupitelstvo města Ostrova schválilo rozpočet města na rok 2021, kde celkové navrhované příjmy města včetně financování činí 444 841 tis. Kč a celkové výdaje města činí 444 841 tis. Kč.

„Návrh rozpočtu na rok 2021 je předkládán jako schodkový v objemu příjmů 392 570 tis. Kč a v objemu výdajů 444 841 tis. Kč. Výsledkem rozpočtové bilance fiskálního roku 2021 je záporné saldo ve výši 52 271 tis. Kč, které bude vyrovnáno zapojením vlastních úspor z minulých let a úspory z roku 2020,“ sdělil starosta města Jan Bureš (ODS).

Při přípravě rozpočtu na příští rok vycházelo vedení města z rozpočtu na letošek. V oblasti daňových příjmů, které jsou nejdůležitějším a objemově nejvyšším zdrojem příjmů města, byl meziročně zaznamenáván jejich zvyšující se podíl na celkových příjmech Ostrova.

„To ale neplatí pro rok 2021, kde se očekává, že současná situace způsobená šířením nákazy koronaviru a dopad přijatých opatření proti šíření nákazy bude mít negativní vliv na českou ekonomiku a odrazí se i na příjmové částce rozpočtů obcí a měst,“ doplnil starosta s tím, že při přípravě rozpočtu byly použity i predikce ministerstva financí k očekávaným možnostem hospodaření se státním rozpočtem.

Velkou pozornost věnovalo vedení města výdajům. Tady se postupně upravovaly částky výdajů v jednotlivých položkách a rozlišovaly se na výdaje potřebné a výdaje, které bylo možné zkrátit, případně přesunout do finančně příznivější budoucí doby.

„Díky včas přijatým opatřením a pečlivé přípravě město přijalo rozpočet postavený na reálných číslech. Ani v této nepříznivé době totiž nemůžeme a nechceme zastavit rozvoje města, proto jsme připravili rozpočet, který tomuto odpovídá,“ dodal Jan Bureš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky rozpočet, 2021, hospodaření, Ostrov, schodek, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schodek v navrhovaném rozpočtu na rok 2021 vyrovnají radní z úspor  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.