Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Webová kamera nabízí pohled na zvěř žijící v karlovarských lázeňských lesích

Příspěvková organizace města se pod novým vedením rozhodla k řadě inovací a novinek. Nejzásadnější změnou bylo přestěhování společnosti do nových prostor. Další změny na sebe nenechávají dlouho čekat.

„Budu se snažit, aby městská společnost Lázeňské lesy byla schopna hospodařit bez pomoci města, nebo aby ta pomoc byla minimální,“ uvedl při nástupu do funkce nový ředitel společnosti Stanislav Dvořák.

 A svoji vizi začal naplňovat hned o začátku. Plány mu sice lehce hatí pandemie koronaviru, nicméně něco se přeci jen povedlo a užít si to může každý.

„V našem novém sídle, tedy v areálu svatý Linhart, máme před kavárnou vánoční strom, který si příchozí sami nazdobí. Za odměnu si mohou odnést chvojí na výrobu vánočních dekorací. Na Linhartu byl rovněž zahájen prodej vánočních stromků a připravuje se i prodej kaprů a zvěřiny. Lázeňské lesy otevřou kavárny a za příznivého počasí bude přístupná i Goethova rozhledna,“ popisuje Martina Nentvichová, projektová manažerka společnosti Lázeňské lesy Karlovy Vary.

Asi největší zajímavostí a lákadlem pro každého je ale pozvánka na pozorování zvěře. To má být adventním dárkem všem milovníkům zvěře a spočívá v umístění webové kamery do obory siků Dybowského.

„Pohled je veden do míst, kde se zvěř vyskytuje nejčastěji, a v ranních hodinách zde probíhá její krmení. Kamera vysílá nepřetržitě. Video je možné sledovat na YouTube kanále lázeňských lesů. Odkaz je uveden na webových stránkách organizace,“ dodala projektová manažerka s tím, že prodej zvěřiny a kaprů bude na Linhartu zahájen 17. prosince.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto llkv

Štítky LLKV, novinky, svatý Linhard, Karlovy Vary, zvěřina, les, svatý Linhart, pandemie covidu-19, Lázeňské lesy Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Webová kamera nabízí pohled na zvěř žijící v karlovarských lázeňských lesích  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.