Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Fotbalisté v Aši získají důstojnější zázemí. Stadion se dočká sprch, které splňují nároky hygieny

Fotbalisté v Aši se dočkají po letech čekání opraveného stadionu Střelnice. Město vyčlenilo na rekonstrukci zázemí sportoviště, na němž hraje zápasy místní Jiskra, přes dva miliony korun. Nové budou po opravách sprchy, elektroinstalace nebo vytápění.

Záměr dostal zelenou na radě města. Radní souhlasili, aby zhotovitel zpracoval projektovou dokumentaci na rekonstrukci zázemí pro fotbalový stadion Střelnice. Od projektu si město na západě Čech slibuje, že vyřeší úpravy stávajícího zázemí. Jedná se například o šatny se sprchami, které aktuálně nevyhovují současným hygienickým normám. „Úpravy se budou týkat také sanitárních instalací, elektroinstalace, vytápění, atd. Předpokládaná cena úprav je 2,3 milionu korun + DPH,“ uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Podle Vrbaty se jedná už o třetí plán, jak vytvořit fotbalistům důstoné podmínky. První variantou byla novostavba zázemí pro sportovce i diváky, včetně úprav proluky mezi Hlavní ulicí a fotbalovým hřištěm, připravovaná od roku 2017. Projekt za necelých 50 milionů korun ale nezískal podoporu od státu, konkrétně nedostal dotaci od Národní sportovní agenturou. Radnice proto se hledala jiné řešení. „V úvahách byla loni kontejnerová sestava, která by nahradila současné šatny, vybavená sprchami a sociálním zařízením. Od této možnosti se nyní ustoupilo s tím, že konečným řešením bude rekonstrukce stávajícího zázemí,“ dodal Vrbat k cyhstaným pracím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TJ Jiskra AŠ

Štítky , Fotbal, Rekonstrukce, Sport, Infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté v Aši získají důstojnější zázemí. Stadion se dočká sprch, které splňují nároky hygieny  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.