Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb štvou zničené dopravní značky. Hlaste případy strážníkům, vyzývá lidi město

V Chebu se zlobí. Západočeské město trápí, že v poslední době nachází v ulicích stále častěji poničené, vyvrácené nebo znečištěné dopravní značky. Město reaguje na útoky na značení tím, že strážníci ještě bedlivěji sledují kamery. Zároveň vyzývá k akci místní.

Cheb trápí zničené dopravní značky v posledních několika týdnech. Město sice zdokonalilo za poslední dva roky kamerový systém. Ten lépe vyhodnocuje záběry. Loni úřad instaloval dvacet kamer, které nahradily stávající, jež byly v mnoha případech už nefunkční. Letos roce se počet kamer zvýšil ještě o jednadvacet nových zařízení. 

I přes modernizaci stále dochází k narušování pořádku. „V poslední době v celém katastru města Chebu dochází k poškozování a vandalizmu na dopravním značení. Tímto ničením, vyvrácením, znečištěním a znečitelněním dopravního značení hrozí zvýšené riziko dopravních nehod,“ popsala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Radnice doufá, že do hledání vniků se zapojí nejen strážníci, ale také veřejnost. Žádá proto místní, aby přinášeli podněty městské policie. I díky tomu se daří mnohé potížisty chytat. „Již došlo k vypátrání a zadržení některých osob dopouštějících se vandalizmu nejen na dopravním značení, ale také v oblastech kontejnerových stání,“ dodala Liptáková. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Cheb, Vandalismus, Ničení, Značky, dopravní značka, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb štvou zničené dopravní značky. Hlaste případy strážníkům, vyzývá město  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.