Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ke stavbě podchodu pomůže Františkovým Lázním státní dotace

Františkovy Lázně na Chebsku dostanou na podchod pod frekventovanou silnicí dotaci 63 milionů korun. Nový podchod umožní lidem bezpečně přejít z města do městské části Žírovice i do národní přírodní rezervace Soos. Dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury bude tvořit 85 procent nákladů.

Františkovy Lázně a Žírovice rozděluje státní silnice I/21, která je součástí mezinárodní silniční sítě. Spojuje krajskou dálnici D6 se dvěma hraničními přechody u Vojtanova a u Aše. Denně tudy projede více než 15.000 osobních i nákladních aut. Frekventovaný úsek museli chodci i cyklisté dosud přecházet. Radnice tak o vybudování podchodu usilovala několik let.

„Jde o rychle expandující městskou čtvrť Žírovice a míří sem spousta návštěvníků oblíbené přírodní rezervace Soos, takže podchod bude opravdu podstatnou stavbou, která přispěje k výraznému zvýšení bezpečnosti jak řidičů, tak především chodců,“ uvedl starosta Jan Kuchař (PRO Zdraví a Sport).

Náklady se odhadují na 80 milionů korun. Zbytek peněz dá pětitisícové město ze svého rozpočtu. V současnosti se dokončuje projektová dokumentace. Práce by měly začít letos na podzim, s dokončením se počítá v příštím roce.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, Františkovy Lázně, podchod, chodci, Karlovarský, Žírovice, Soos, Státní fond dopravní infrastruktury, okres Cheb, Jan Kuchař, Pro sport a zdraví, , Vojtanov, Dálnice D6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke stavbě podchodu pomůže Františkovým Lázním státní dotace  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.