Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Ukrajiny upadla na procházce do bezvědomí. Pomohla jí desetiletá dcera a dvě kolemjdoucí

Dramatické vyvrcholení měla nedělní procházka Mariánskými Lázněmi pro ženu z Ukrajiny a její desetiletou dceru. Matka se uhodila do hlavy a upadla do bezvědomí. Dítě jí přivolalo pomoc.

Při pěší túře po Matternichově stezce sedmatřicetiletá uprchlice z Ukrajiny uklouzla na nerovném terénu a spadla do potoka. Následkem pádu si však poranila hlavu a upadla do bezvědomí. Její teprve desetiletá dcera však zachovala klid a doběhla pro pomoc.

„Dívka nezpanikařila a celou situaci výborně vyhodnotila tím, že své matce samo nepomůže a okamžitě se vydala pro pomoc,“ uvedl mluvčí chebských strážníků Jakub Kopřiva s tím, že po chvíli narazila na dvě ženy, které se vydaly ihned na pomoc. Jedna z nich byla dokonce zdravotní sestra.

Společně pak zraněnou vytáhly na břeh a zdravotnice začala neprodleně poskytovat první pomoc. Druhá z žen přivolala záchrannou službu a mezitím se také postarala o dívku a odvedla ji z místa nehody.

„Za několik minut si záchranáři zraněnou ženu převzali do své péče a následně převezli do nemocnice v Chebu. Na místo dorazila také policejní hlídka, která za dotyčnou dopravila i její dceru. V současné době je již cizinka v pořádku,“ konstatoval Kopřiva, a tak díky pohotovosti dítěte i obou zachránkyň mělo drama nakonec šťastný konec.

Obě zachránkyně ocenili strážníci

Celá událost pak skončila tím, že si strážníci obě zachránkyně pozvali ve čtvrtek 10. března na Obvodní oddělení Policie v Mariánských Lázních. Společně se starostou města Martinem Kalinou a vedoucím oddělení Jiřím Kosařem jim za jejich pomoc poděkovali. „Obě ženy se zachovaly naprosto příkladně a svým rychlým jednáním zachránily cizince život. Nebýt jich, mohla tato událost dopadnout tragicky. Velký obdiv zaslouží i desetiletá dívka, která i přes svůj věk celou situaci zvládla naprosto skvěle a na záchraně své matky má lví podíl,“ zdůraznil vedoucí oddělení Jiří Kosař.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KŘP Karlovarského kraje

Štítky úraz, bezvědomí, dítě, záchrana, první pomoc, drama, Ukrajina, Mariánské Lázně, Martin Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Ukrajiny upadla na procházce do bezvědomí. Pomohla jí desetiletá dcera a dvě kolemjdoucí  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.