Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb splnil lidem jejich přání. Postavil mega houpačku

Lidé v Chebu se mají možnost pochlubit novou atrakcí, kterou se stala obrovská houpačka. Zájemci o pohoupání najdou novinku v lesoparku bývalé plovárny nad přehradou Skalka. Nápad vzešel přímo od lidí ze západočeského města, kteří si o výstavbu řekli v participativním rozpočtu.

Nová mega houpačka, která získala podporu v participativním rozpočtu města nazvaném Mega nápady, získal přízeň Chebanů hned v první kole burzy veřejných nápadů. Nyní radnice oznámila, že dílo dokončila. Návrh tehdy podala Alice Vaculové, podle jejíž představy se nápad uvedl do praxe. Podle městského úřadu nová atrakce vhodně doplňuje přírodní lokalitu okolo lesoparku a přehrady. Navíc rozšiřuje nabídku tamějších herních prvků, které dělají radost nejen dětem, ale i dospělým.

Město chystá také letos spustit projekt participativního rozpočtu, do nějž mají lidé možnost hlásit své nápady na zlepšení města a také o nich hlasovat, jak tomu bylo například v případě mega houpačky.  „Od 2. ledna 2022 běží již 3. ročník tohoto úspěšného městského projektu, do kterého je možno až do 20. února zasílat návrhy,“ informovala Simona Liptáková, členka organizačního týmu Mega nápady. Zájemci o zapojení do soutěže musí vyplnit formulář, který najdou na webových stránkách meganapady.cz.



 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Cheb, Participativní rozpočet, houpačka, Atrakce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb splnil lidem jejich přání. Postavil mega houpačku  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.