Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Potravináře naštvalo řeznictví v Chebu, našli tam myši a trus hlodavců

, aktualizováno 17. ledna 2022, 18:00

Rozzlobení a znechucení jsou po návštěvě řeznictví Masný krám Krkovička v Chebu kontroloři ze Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Původně inspektoři očekávali, že najdou na pultech sortiment, jaký znají ze známého dětského pořadu Jája a Pája. Místo toho objevili ve skladech u Krkovičky myši, kvůli nimž obchod zavřeli.

Kontrola v restauračním zařízení Masný krám Krkovička, které se nachází v ulici Wolkerova v Chebu, se vyvíjela nepříznivě pro majitele hned od samého počátku. Pozornost kontrolorů totiž hned upoutaly stopy hlodavců, kvůli čemuž udělili podnikateli stopku. 

Inspektoři zjistili výskyt trusu hlodavců na různých místech provozovny, konkrétně v prostorách skladu potravin, u zadních zásobovacích vrat či v umývárně, což svědčí o absenci odpovídajících postupů pro regulaci hlodavců. Provozovna nebyla řádně zajištěna proti vnikání škůdců, kteří se mohli dostávat dovnitř mezerou pod vraty, vedoucími do venkovních prostor,“ uvedli v závěrečné zprávě kontroloři SZPI. 

Kontroloři našli i další nedostatky. „Deratizaci prováděl provozovatel svépomocí, tedy bez využití služeb odborné společnosti, k čemuž používal sklápěcí pasti a jed proti hlodavcům, který se nacházel rozdrobený na podlaze a na regálu ve skladu potravin či na vozíku v umývárně,“ dodali. Provozovatel následně chyby napravil a znovu otevřel prodejnu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Cheb, SZPI, Řeznictví, Potraviny, hlodavci, Státní potravinářská inspekce, myš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adam Utíkal

Dle SZPI byly nedostatky nalezeny 13. 1., znovuotevření proběhlo 15. 1. 2022, to asi nebude takový extrém, vzhledem k tomu, že uzavírka byla 24 hodin.

Úterý, 18. ledna 2022, 14:19Odpovědět

Milan Nečekal

Řeznictví bylo zavřené 1den v pátek !!!!!! Teď jsem tam byl na jídle. Ty vaše nepravdivé rádoby senzace !!!!!!!!

Úterý, 18. ledna 2022, 11:42Odpovědět

Milan Nečekal

Řeznictví bylo zavřené 1den v pátek !!!!!! Teď jsem tam byl na jídle. Ty vaše nepravdivé rádoby senzace ????????????????

Úterý, 18. ledna 2022, 11:38Odpovědět

Potravináře naštvalo řeznictví v Chebu, našli tam myši a trus hlodavců  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.