Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvojice mužů vykrádla v Chebu domy i auta. Hrozí jim pětileté vězení

Až pětileté vězení hrozí dvojici mužů ze Sokolovska, která měla v srpnu opakovaně krást na území Chebu. Ze dvou domů i automobilů minulý měsíc odnesli pracovní nářadí, které následně rozprodali. Způsobili tak celkovou škodu 180 tisíc korun.

Třiatřicetiletý muž nejprve ve druhé polovině srpna vniknul do dvou rozestavěných domů v Chebu, odkud odnesl téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Z domů zmizelo pracovní nářadí včetně různých flex, vrtaček, plynových bomb nebo LED světel.

Dvojice obviněných se o několik dní později společně vydala na parkoviště v Chebu. Třiatřicetiletý muž tam ze zaparkovaného auta opět odnesl řadu pracovního nářadí. Jednatřicetiletý komplic stál opodál a hlídal okolí. Ukradené věci muži následně prodali a utržené peníze si rozdělili.

Oba muži společně zopakovali loupežnou akci v Chebu také na konci srpna. Dvojice využila pootevřeného okna u zaparkovaného vozu Kia. „Mužům se podařilo do vozidla vniknout a najít v něm klíč. Následně měla dvojice obviněných s osobním vozidlem odjet. Z automobilu, který dvojice nakonec odstavila za Chebem, měli ze zavazadlového prostoru odcizit uschované čerpadlo. Osobní vozidlo měl navíc řídit třiatřicetiletý muž, který má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024,“ uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Svým jednáním zloději způsobili škodu přibližně 180 tisíc korun. Soud poslal obviněného třiatřicetiletého muže do vazby, kde si počká na rozsudek. V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným až pět let vězení za krádež a poškození cizí věci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, vězení, Policie ČR, Cheb, dům, věznice, nářadí, okres Sokolov, Kia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mužů vykrádla v Chebu domy i auta. Hrozí jim pětileté vězení  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.