Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den jógy oslaví v Mariánských Lázních tréninkem správného dýchání

Již posedmé se v Mariánských Lázních uskuteční oslavy Dne jógy. Ten je vypsán na pondělí 21. června a v parku u Kolonády Ferdinandova pramene můžete navštívit ukázkovou lekci jógy. Ta bude letos zaměřena na práci s dechem.

„Naše město si před sedmi lety vybrala lektorka jógy Gabriela Voldřichová, která byla při svých pravidelných návštěvách okouzlena krásou přírody, unikátní atmosférou města a čistým vzduchem,“ popisuje vznik myšlenky oslav Dne jógy Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně.

Lekce jógy Gabriely Voldřichové se postupně staly jednou z nejpopulárnějších akcí města pro jeho občany a turisty, které baví jóga a cvičení.

„Na mezinárodní den jógy se milovníkům ásan dostane ukázkové hodiny Hatha jógy, včetně efektivních dechových technik. Celý program bude zakončen společnou meditací,“ říká Gabriela Voldřichová a pokračuje: „Letošní lekce nazvaná Nadechněte se v Mariánkách bude více zaměřena na Pranayamu, tedy práci s dechem. Pozornost bude věnována dýchání nejen v józe, ale i v běžném životě, což je velice důležité. Když cvičíme v harmonii s naším dechem, dosáhneme lepšího průchodu energie v těle, což má i ozdravující účinek. Dechové techniky nám pomáhají tohoto efektu dosáhnout snadněji.“

Tyto speciální dechové techniky používají určitý dechový rytmus pro odbourání nahromaděného stresu v těle. Kurzy nemají, až na malé zdravotní výjimky, žádné omezení. Od 18 let věku se jich mohou zúčastnit všichni zájemci.

„Více o dechových technikách a jejich vlivu na naše zdraví si povíme 21. června. Cvičení začne v 18.00 hodin a vstupné je zcela dobrovolné,“ dodala Elena Sorokina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KIS ML

Štítky den jógy, Mariánské Lázně, dýchání, lekce, vstupné dobrovolné, Gabriela Voldřichová, jóga, technika, trénink, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den jógy oslaví v Mariánských Lázních tréninkem správného dýchání  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.