Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb letos zainvestuje do modernizace veřejného osvětlení za 4,5 milionu

Cheb letos zmodernizuje veřejné osvětlení v části města. Odhadované náklady mají být okolo 4,5 milionu korun. Jde o jednu z etap postupné výměny městských lamp za úspornější. Výměna by pak měla pokračovat opět po etapách v dalších letech.

„Rada města na svém posledním zasedání schválila výběrové řízení na výměnu veřejného osvětlení, respektive zdrojů světla na LED lampy. Jedná se především o ulice Na Hradčanech, Pekařská, stará průmyslová zóna a další místa. Máme vytvořený generel veřejného osvětlení a podle něj se snažíme řídit a konkrétní ulice, kde by bylo potřeba osvětlení vyměnit, nám doporučí odbor majetku," popsal místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

V letošní etapě by se mělo vyměnit 370 svítidel. Práce by měly začít na konci srpna a výměna by měla být hotová do konce letošního roku. Na modernizaci město získalo dotaci z ministerstva průmyslu a obchodu, která by měla pokrýt asi necelou polovinu nákladů.

Přechod na svítidla s LED světelnými zdroji by měl městu přinést úspory. Do budoucna pak Cheb počítá i s využitím lamp veřejného osvětlení při zavádění technologií takzvaných smart cities. Výměna všech zastaralých lamp veřejného osvětlení by ale stála okolo 100 milionů korun, proto se jejich modernizace bude dělat postupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/Romy

Štítky Cheb, modernizace, investice, pouliční osvětlení, veřejné osvětlení, lampa, Jiří Černý, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Hradčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb letos zainvestuje do modernizace veřejného osvětlení za 4,5 milionu  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.