Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lázně připraví pro návštěvníky pestrobarevnou podívanou

Čtyřiadvacet tisíc letniček vysadí v letošním roce zahradníci Správy veřejné zeleně Mariánských Lázní. Chtějí tak turistům i lázeňským hostům dopřát ještě hezčí zážitek z pobytu v jejich městě.

„Slavný vypravěč Hans Christian Andersen řekl, že k životu člověk potřebuje slunce, svobodu a malou květinku. A protože Mariánské Lázně vždy svojí unikátní architekturou a jedinečnou atmosférou přitahovaly spisovatele, básníky, umělce a hudebníky, dopřejeme všem i pohled na zmiňované a barevně velmi pestré květinky,“ uvádí Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně. 

Právě květiny budou opět jedním z důležitých prvků dokreslující atmosféru lázeňského města. Jejich barevnost má totiž přispět k tomu, aby si návštěvníci města svůj pobyt v lázních náležitě užili.

„Letničky se již připravují na výsadbu. Letos bude do záhonů vysazeno zhruba 24 tisíc kusů těchto květin. Novinkou bude použití kraspédie žluté, pestrovky kulovité nebo okrasného tabáku. Převažující kombinací barev bude fialovo-žlutá a použity budou rovněž sezónní okrasné trávy,“ říká Zora Rákosová, referentka Správy veřejné zeleně Mariánské Lázně.

Ve městě byl vloni také zřízen a vysazen takzvaný komunitní sad, ve kterém se ale letos žádné akce neplánují. „Během sezony tak budeme tomuto prostoru věnovat dostatečnou pozornos. Vysazené dřeviny je nutné takzvaně zapěstovat a poskytnout jim péči a údržbu nutnou k tomu, aby v budoucnu stromky začaly plodit,“ dodává Zora Rákosová, která měla rovněž radost z dostatečné zimní sněhové pokrývky, která společně s chvojím pomohla k bezproblémovému přežití podzimní výsadby rostlin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KIS ML

Štítky Mariánské Lázně, květiny, výzdoba, lázně, sezona, Hans Christian Andersen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázně připraví pro návštěvníky pestrobarevnou podívanou  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.