Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Františkovy Lázně zatím zahájení lázeňské sezony nezrušily, čekají na harmonogram rozvolňování

Karlovy Vary i Mariánské Lázně v minulých dnech oznámily, že ruší program letošního slavnostního zahájení lázeňské sezony. Obě města k tomuto rozhodnutí přistoupila na základě aktuální koronavirové situace. Vedení Františkových Lázní ale s rozhodnutím stále vyčkává.

„Tradici Zahájení lázeňské sezóny se budeme snažit zachovat i za současné situace. Vše se bude odvíjet od toho, až bude znám plán rozvolňování,“ uvedl Jan Kuchař (Pro zdraví a sport), starosta Františkových Lázní.

Tradiční zahájení lázeňské sezony bývá ve Františkových Lázních v polovině května, kdy by již mohly být nějaké kulturní akce v omezeném počtu návštěvníků povoleny. Otázkou je, zda by tento povolený počet dovolil takto zásadní a hojně navštěvovanou městskou akci uspořádat.

„Považujeme za primární zachování Mše a žehnání pramenů, které při nepříznivé situaci budeme přenášet do on-line prostředí,“ doplnil starosta s tím, že konečný verdikt by mělo vedení města oznámit v horizontu čtrnácti dnů.

Slavnostní zahájení lázeňské sezony se ve většině měst na západě Čech nekonalo ani v loňském roce, kdy byla Česká republika zasažena první koronavirovou vlnou. Podobný osud čekal i tradiční květnové oslavy osvobození a konce války, které i v letošním roce řada měst už rovněž zrušila, nebo je uspořádá v naprosto komorní atmosféře, případně pouze položením květin k pomníkům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Františkovy Lázně, zahájení lázeňské sezony, covid-19, rozhodnutí, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Jan Kuchař, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Františkovy Lázně zatím zahájení lázeňské sezony nezrušily, čekají na harmonogram rozvolňování  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.