Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba knihovny v Chodově bude hotová koncem června, otevře začátkem září

Stavba nové městské knihovny v Chodově na Sokolovsku skončí koncem června. Jedna z největších investic města za poslední léta bude stát zhruba 40 milionů korun, polovinu tvoří dotace. O letních prázdninách se do budovy bude stěhovat nábytek a vybavení. Čtenářům začne sloužit začátkem školního roku, řekl místostarosta Chodova Luděk Soukup (Místní).

„Areál se teď velmi rychle vyvíjí. V současné době je hotový spojovací krček mezi oběma budovami, mezi oddělením pro dospělé a děti, kde by mělo být schodiště a výtahová šachta. V současné době jsou hotové střechy, menší okna a začíná se zateplovat," řekl Soukup. Práce se nyní soustřeďují uvnitř, kde se dělají omítky. Současně stavební firma upravuje okolí budovy a kácí náletové dřeviny.

Knihovna vznikne přestavbou objektu bývalé mateřské školy a výrobny knedlíků, který byl léta nevyužívaný. Práce tam začaly v polovině roku 2021, s dokončením se tehdy počítalo zhruba za rok. Na radnici se ale obrátil zhotovitel s tím, že chce zvýšit cenu a prodloužit termín v souvislosti se zdražováním stavebního materiálu umocněném ruskou agresí na Ukrajině. V ohrožení byla i dotace, kterou město dostalo z programu na regeneraci brownfieldů. Investice se nakonec po několika jednáních prodražila o čtyři miliony korun.

Třináctitisícové město chce ve městě vytvořit moderní knihovnu se společenským sálem a kavárnou. Po dokončení stavby je v plánu na objektu zelená střecha zhruba za deset milionů korun. V dalších letech počítá vedení města ještě s úpravami celého areálu. Kolem knihovny by měl vzniknout park.

Současný objekt knihovny ve Staroměstské ulici si město ponechá ve svém vlastnictví. Dočasně se do něj přestěhují hasiči a strážníci po dobu rekonstrukce jejich zázemí. Do budoucna by v něm mohl sídlit například lékařský dům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Chodov

Štítky Chodov, Knihovna, Stavba, Investice, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba knihovny v Chodově bude hotová koncem června, otevře začátkem září  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.