Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lyžovačka na Karlovarsku táhne. Na sjezdovky zamířily tisíce lidí

 Lyžařské areály v Karlovarském kraji navštívily o víkendu tisíce nadšenců zimních sportů. V západní části Krušných hor jely lanovky a vleky na Klínovci, Božím Daru a v Potůčkách. Bublavský areál se teprve na otevření připravuje. Rolbaři po několika týdnech upravili první běžecké stopy.

V největším areálu v Krušných horách na Klínovci podle mluvčí klínoveckého areálu Hany Hoffmannové lyžovalo v sobotu 3200 lidí a v neděli 2900. V provozu tam byla sjezdovka Dámská a Pařezovka. Na svazích je aktuálně 30 až 50 centimetrů převážně technického sněhu. Správci areálu pracují na zprovoznění dalších tratí. Klínovec má 32 sjezdovek a 18 lanovek a vleků.

„Na jižní straně Klínovce se v tuto chvíli soustředíme hlavně na novou sjezdovku Lázeňská a doufáme, že se podaří znovu otevřít v průběhu dalšího týdne, ale konkrétně tuto část areálu je opravdu náročné připravit z důvodu rozdílných teplot na vrcholu a v dolní části a samozřejmě je to také největší plocha k zasněžení. Každopádně je naším cílem zprovoznit a propojit lyžařsky všechny části areálu co nejdříve," řekla mluvčí.

Vleky jely také v rodinném areálu Novako a Hranice na Božím Daru. Podmínky k lyžování jsou tam dobré. Bez přestavky se lyžuje v areálu Skipot v Potůčkách, v provozu je také jedna sjezdovka ve skiareálu v Mariánských Lázních ve Slavkovském lese. Ve skiareálu na Bublavě opět pojedou vleky v pondělí. „Počasí nám přálo a dovolilo zasněžit a připravit část areálu na bublavské straně. Aktuálně bude od pondělí v provozu kotva a červená sjezdovka," uvedl areál na webu. Ve čtvrtek chce středisko spustit i sedačkovou lanovku a modrou sjezdovku.

Pro běžkaře upravili rolbaři skútrem stopy z Božího Daru, konkrétně malý okruh Ježíškovy cesty, velký okruh Ježíškovy cesty a Cínovou stezku. Do terénu vyjela také rolba z Abertam ve směru na Pernink, Bludnou, Blatenský vrch. Naposledy rolby společnosti První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, upravovaly stopy před Vánocemi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky Rekreace, Lyžování, Sjezdovky, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžovačka na Karlovarsku táhne. Na sjezdovky zamířily tisíce lidí  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.