Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kraj nabízí více než dva tisíce kilometrů cyklostezek, jejich značení bude obnoveno z dotace

Karlovarský kraj již téměř dvacet let poskytuje dotaci na údržbu a nové značení cyklostezek. Rada kraje chce v této aktivitě pokračovat a proto i letos poskytne Klubu českých turistů tři sta tisíc korun ze svého rozpočtu.

„Jedná se o individuální dotaci, o kterou Klub českých turistů žádá každoročně. Právě klub turistů obstarává kontroly všech vyznačených cyklotras a cyklostezek v kraji, zajišťuje opravu zjištěných závad ve značení, a to v souladu s naplňováním dlouhodobé koncepce údržby a rozvoje sítě cyklotras na území regionu. V Karlovarském kraji se cyklistika těší velké oblibě, a právě proto je také naší snahou Klub českých turistů v této činnosti podpořit,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger (Místní).          

Karlovarský kraj poskytuje dotace na nové a na obnovu poškozeného značení již od roku 2003. Klub českých turistů spravuje v současné době více než 2000 kilometrů cyklistických tras a stezek na území našeho kraje. A právě velmi hustá a kvalitně udržovaná síť cyklostezek láká na západ Čech tisíce sportovců z celé České republiky i zahraničí a dává dostatek příležitostí pro sportování i obyvatelům Karlovarského kraje.      

„Určitou formu kontroly provedené práce nabízí také zpětná vazba od cyklistů či turistů. Značení v našem kraji je dlouhodobě vyzdvihováno na konferencích, workshopech či na pravidelných setkáních týkajících se cyklistiky a je považováno za jedno z nejlepších v České republice. I to svědčí o skvělé práci Klubu českých turistů,“ doplnil krajský radní.       

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cykloturistika, značení, dotace, Karlovarský kraj, Klub českých turistů, cyklostezka, cyklistická trasa, Česko, Patrik Pizinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nabízí více než dva tisíce kilometrů cyklostezek, jejich značení bude obnoveno z dotace  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.