Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Boj s padělky je nekonečný, celníci byli opět úspěšní na třech tržnicích v pohraničí

Karlovarští celníci provedli sedm kontrol na tržnicích v areálu tržnic Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž, Lipový Dvůr v Aši a v obci Potůčky. A pokaždé zajistili mnoho padělků světových značek. Zajímavostí je, že trhovci prodávají už i roušky jako originály světoznámých značek.

„Zajistili jsme bezmála 1 700 kusů zboží, jehož hodnota by v ceně originálních výrobků dosahovala téměř 4,5 milionu korun. Obchodníci jsou vynalézaví a vždy se rychle přizpůsobí dané situaci. Tentokrát v prostorách před stánky i v nich prodávali nejen různé mikiny, trička, obuv či galanterní zboží, ale také textilní roušky, a to vše nabízené jako originály světoznámých značek, např. Salomon, Puma, Nike, adidas, Calvin Klein, GUCCI, Michael Kors, Louis Vuitton a další,“ říká Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Situace na tržnicích je ale pořád stejná a to i přesto, že stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty. Zboží, které takzvaně porušuje práva duševního vlastnictví, nabízejí opakovaně.

„Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. Celníci případy předali k dalšímu řízení právnímu oddělení. Pokud by se prokázalo, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun,“ pokračuje dále Lenka Havelková.

Od začátku letošního roku zajistili celníci zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda téměř 7,5 milionu korun. „A to je třeba zmínit, že na jaře, v době nouzového stavu a zavřených státních hranic byly tyto tržnice zavřené a karlovarští celníci se zapojili do kontroly hranic,“ dodala Lenka Havelková.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celnice, tržnice, padělky, pokuta, Karlovarský kraj, Svatý Kříž, , Calvin Klein, Nike, Puma SE, Gucci, Louis Vuitton, Michael Kors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj s padělky je nekonečný, celníci byli opět úspěšní na třech tržnicích v pohraničí  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.