Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Politici v Karlových Varech podepsali koaliční smlouvu. Primátorkou je opět Andrea Pfeffer Ferklová z ANO

Zástupci hnutí ANO 2011, Karlovaráci a koalice SPOLU dnes v Karlových Varech podepsali koaliční smlouvu. Primátorkou města bude opět Andrea Pfeffer Ferklová za ANO, prvním náměstkem bude Tomáš Trtek. Ustavující zastupitelstvo zasedlo dnes ve tři hodiny odpoledne.

V Karlových Varech dnes podepsali koaliční smlouvu zástupci hnutí ANO 2011, Karlovaráci a koalice SPOLU. Smlouva podle města naplňuje zásady, na kterých se strany dohodly hned po volbách ve společném memorandu. 

Na dnešním ustavujícím zastupitelstvu obhájila funkci primátorky Andrea Pfeffer Ferklová za ANO, která funkci zastávala v posledních čtyřech letech. „Chtěla bych navázat na předešlé čtyři roky. Ráda bych se věnovala hlavně oblastem, na kterých jsme se shodli v rámci koalice, a to je bytová politika, parkovací stání v obytných zónách i lázeňském centru, sport, kultura, ale i energetika, protože město je v této oblasti nesamostatné. V oblasti cestovního ruchu bych ráda více využila značku UNESCO a navrátila dlouhodobé pobyty, které přinášejí nejvíce peněz," řekla po zvolení o svých prioritách Pfeffer Ferklová.

Prvním náměstkem primátorky bude Tomáš Trtek (ANO). I on zastával funkci v předešlém období. Dalším náměstkem za ANO bude Martin Dušek. Karlovaráci budou mít náměstka Miroslava Vaňka. Uvolněným radním bude Petr Bursík (ODS za koalici Spolu). V radě má ANO šest členů, Karlovaráci dva a Spolu jednoho.

Opoziční poslanci dnes poukázali mimo jiné na to, že náměstek Vaněk (Karlovaráci) se do zastupitelstva dostal až poté, co se mandátu vzdal jeho kolega z kandidátky Jakub Novotný. Připomněli i to, že v zastupitelstvu a ve vedení města bude nadále Petr Bursík, který je stále trestně stíhaný v korupční kauze týkající se rozdělování dotací státní agentury CzechTourism.

Komunální volby v Karlových Varech vyhrálo ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druzí skončili Karlovaráci s pěti mandáty. Třetí SPD získala čtyři zastupitele. Čtvrté Spolu má čtyři mandáty, čtyři zastupitele má KOA. Šestí jsou Piráti se dvěma mandáty. Sedmou příčku obsadil STAN se dvěma zastupiteli. Voleb se zúčastnilo 37,67 procenta voličů.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, politika, politici, koalice, koaliční smlouva, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová, SPOLU, UNESCO, Jakub Novotný, Martin Dušek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici v Karlových Varech podepsali koaliční smlouvu. Primátorkou je opět Andrea Pfeffer Ferklová z ANO  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.