Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlových Varech podalo kandidátky do komunálních voleb 13 stran a hnutí

Ve stanovené lhůtě podalo v Karlových Varech své kandidátky do komunálních voleb 13 stran a hnutí. Informoval o tom mluvčí magistrátu Jan Kopál. Před čtyřmi lety kandidovalo 15 politických subjektů. Do zastupitelstva se dostali zástupci šesti z nich. Úřad má nyní šest dní na přezkoumání kandidátních listin. Volby do zastupitelstev obcí se letos konají v pátek 23. září a sobotu 24. září.

Kandidátku poslaly strany a hnutí Karlovaráci, ČSSD, Svoboda a přímá demokracie (SPD), ANO 2011, Česká pirátská strana, KSČM, Karlovarská občanská alternativa, Spojené síly, Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty společně se stranou Právo Respekt Odbornost a nezávislých kandidátů, Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), Trikolora, Srdcem pro Vary a STAN. Více informací magistrát neuvedl.

Většina subjektů, které uspěly v minulých volbách, už zveřejnila své lídry. Hnutí ANO povede současná primátorka Andrea Pfeffer Ferklová, lídrem koalice Spolu složené z ODS, KDU-ČSL a TOP 09 je Jiří Vaněček za ODS. Třetí strana současné koalice v karlovarském magistrátu, Karlovaráci, nominovala do čela kandidátky hokejistu a trenéra Václava Skuhravého.

I některé opoziční strany už zveřejnily lídry nebo čelo svých kandidátek. Piráty povede do voleb Barbora Hradečná. Hnutí STAN postavilo do čela kandidátky mladé tváře, na prvním místě bude manažer Albert Tošovský. Hnutí Karlovarská občanská alternativa (KOA), které mělo po osm let v čele města svého zástupce, povede Michaela Tůmová.

V posledních komunálních volbách v Karlových Varech zvítězilo hnutí ANO, které získalo v 35členném zastupitelstvu 12 mandátů. Osm míst v zastupitelstvu získali Karlovaráci, shodně pět mandátů obdrželi Piráti i Karlovarská občanská alternativa (KOA), která vyhrála komunální volby v roce 2014. Po třech zástupcích má koalice složená z ODS s podporou Strany soukromníků ČR a Mladých konzervativců, po dvou KSČM.

Současná primátorka Andrea Pfeffer Ferklová z hnutí ANO chce svoji funkci chce obhájit i letos. Před ní stál v čele krajského města dvě funkční období primátor Petr Kulhánek (KOA).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky kandidátky, politické strany, komunální volby, Karlovy Vary, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, magistrát, ANO 2011, Karlovarská občanská alternativa, ODS, Česká pirátská strana, KSČM, KDU-ČSL, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech podalo kandidátky do komunálních voleb 13 stran a hnutí  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.