Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2021: Lídr kandidátky Spolu v Karlovarském kraji Jan Bureš odejde z funkce na kraji

Lídr kandidátky Spolu Jan Bureš (ODS), který získá poslanecký mandát, odejde z funkce náměstka hejtmana Karlovarského kraje. Koalice Spolu v kraji získala přes 20 procent hlasů a skončila druhá za hnutím ANO. Podle Bureše volby ukázaly, že lidé chtějí změnu ve vedení státu.

"Z našeho pohledu jsou výsledky voleb samozřejmě dobré. Ukazuje se, že občané této země chtějí změnu, a to jak politického stylu, tak i směřování země. A zatím 106 mandátů pro koalici je úspěch. Pro mě to bude znamenat, že skončím na kraji, na nejbližším řádném zastupitelstvu Karlovarského kraje. A předpokládám, že to po mně převezme pan (krajský radní z ODS Karel) Jakobec," uvedl Bureš.

Vítězství ANO v Karlovarském kraji Bureš očekával. Hnutí získalo zhruba 33 procent hlasů. Jak řekl, ANO v Karlovarském kraji neudělalo zásadní chyby, a tak nebyl důvod, aby od něj voliči ve větším počtu odcházeli. Ukázalo se ale také, že spolupráce pravicových stran je prospěšná.

Jednička na kandidátce ANO, Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně a bývalá hejtmanka, poděkovala všem, kteří hnutí v kraji podpořili. "Velmi si vážíme každého hlasu a víme, že naše práce v uplynulých čtyřech letech měla smysl a budeme v ní pokračovat. To znamená, že za Karlovarský kraj budeme i nadále bojovat a naše hlasy musí být v Praze slyšet," napsala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ODS

Štítky ČR, volby, sněmovna, Karlovarský, Bureš, Vildumetzová, Jan Bureš, Karlovarský kraj, ANO 2011, SPOLU, ODS, Jana Mračková Vildumetzová, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Lídr kandidátky Spolu v Karlovarském kraji Jan Bureš odejde z funkce na kraji  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.