Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ani druhá žaloba na neplatnost voleb v Karlovarském kraji u soudu neobstála

Krajský soud v Plzni řešil v minulých dnech dvě žaloby na neplatnost hlasování do zastupitelstva Karlovarského kraje. Ani jednu ale neuznal jako opodstatněnou a tak nic nebrání tomu, aby bylo svoláno ustavující jednání nově zvoleného zastupitelstva.

„Krajský soud v Plzni svým usnesením zamítl  i druhý návrh na neplatnost hlasování v krajských volbách. Od zítřka tedy může plynout patnáctidenní lhůta pro svolání ustavujícího jednání Zastupitelstva Karlovarského kraje,“ sdělila mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Obě žaloby, které byly podány ke krajskému soudu v Plzni, zpochybňovaly výsledky voleb. První z žalob byla zamítnuta v pondělí tohoto týdne. Druhou, která poukazovala na nedodání volebních lístků do poštovních schránek, zamítl soud dnes. Toto rozhodnutí se ostatně dalo očekávat, neboť se podobným případem soudy už v minulosti zabývaly a nikdy výsledky volby nezpochybnily.

„Nově zvolené krajské zastupitelstvo by se na svém ustavujícím jednání mělo sejít nejpozději 13. listopadu,“ dodala krajská mluvčí.

Žaloby na neplatnost výsledků voleb řešily soudy i v jiných krajích. I tam ale docházelo k jejich zamítnutí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky volby, žaloba, neplatnost hlasování. Karlovarký kraj, zamítnutí, Karlovarský kraj, Krajský soud v Plzni, výsledky voleb, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani druhá žaloba na neplatnost voleb v Karlovarském kraji u soudu neobstála  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.