Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Krušných horách se lyžuje v Potůčkách a Klínech, ostatní areály čekají na mráz

V Krušných horách se aktuálně lyžuje jen ve skiareálech Skipot v Potůčkách a v Klínech. Většina zimních středisek přerušila provoz lanovek a vleků kvůli dešti a teplotám nad nulou na začátku ledna. Obnovit sjezdovky se jim zatím nedaří. Na horách nejsou sjízdné ani běžecké tratě.

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci zastavil lanovky před minulým víkendem. Důvodem byly vydatné deště s vysokými teplotami, které připravily sjezdovky o většinu sněhu. Kdy se skiareál opět otevře, zatím není jasné. Tento víkend bude na Klínovci ještě zavřeno. „I když se mírně ochladilo, na horách je sníh s deštěm, tak to stejně nestačí. Potřebujeme mrazivé teploty několik dní po sobě, abychom mohli začít opět intenzivně zasněžovat," řekla mluvčí areálu Hana Hoffmannová. Se zasněžováním by se podle ní mohlo začít příští týden.

Na mráz a sníh čekají v Karlovarském kraji v západní části Krušných hor také na Božím Daru, Plešivci či na Bublavě. „Teď už provoz nejsme schopni udržet. Zasněžovací technika je připravena. Jak začne mrznout, budeme opět vyrábět sníh a snad nám pomůže i počasí a napadne přírodní," uvedl skiareál Bublava na webu. Stále se lyžuje ve středisku v Potůčkách, kde hlásí 50 centimetrů technického sněhu. V provozu je tam také večerní lyžování.

V Ústeckém kraji vleky ve východní části Krušných hor stojí. Mimo provoz je od 3. ledna kvůli oblevě středisko Telnice nedaleko Ústí nad Labem. Všechen sníh v areálu roztál. Kvůli vysokým teplotám se nevyrábí ani sníh technický. Zavřený zůstává areál Bouřňák na Teplicku, dočasně mimo provoz je také ski areál Alšovka na Chomutovsku. V areálu Klíny na Mostecku je podle webu v provozu vlek K1 a jedna sjezdovka. Na svazích je zásoba technického sněhu, ale rozhrnout ho provozovatelé chtějí, až se ochladí. V provozu je každý den půjčovna a servis lyží a snowboardů a také lyžařská škola.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klíny

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, Ústecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krušných horách se lyžuje v Potůčkách a Klínech, ostatní areály čekají na mráz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.