Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na atletickém šampionátu družstev v Chebu obhájili tituly muži Dukly a ženy USK

Atleti Dukly Praha s velkou převahou obhájili loňské prvenství v šampionátu družstev a získali 61. titul v historii, v soutěži žen zopakovaly vítězství atletky USK Praha. Mužský tým z Julisky v neděli v Chebu triumfoval s devadesátibodovým náskokem před Univerzitou Brno, třetí skončila kladenská sestava. Ženy USK ovládly finále extraligy po 32. a za sebou nechaly soupeřky z Plzně a Olympu Brno.

Na sklonku sezony se atleti postarali o šest nejlepších českých výkonů této sezony. Lada Vondrová zaběhla dvoustovku v osobním rekordu 23,28 sekundy a kromě toho přispěla k úspěchu USK i výhrami na své hlavní trati čtvrtce a byla členkou obou vítězných štafet. Její oddílová kolegyně Jana Novotná skočila do dálky 633 cm, Vít Müller z vítězného týmu Dukly vylepšil vlastní letošní české maximum v běhu na 400 metrů překážek na 49,61, plzeňský výškař Josef Adámek přeskočil 223 cm a nejrychlejší časy sezony zaznamenali i oba vítězové chodecké pětky Eliška Martínková a Vít Hlaváč.

Vedle Vondrové se povedl vítězný double v individuálních disciplínách trojici atletů Olympu Praha. Radek Juška vyhrál dálku a trojskok, Filip Sasínek doběhl první na 1500 a 5000 metrů a na stejných tratích uspěla i jeho partnerka Kristiina Mäki.

Ziskem týmového titulu se s kariérou rozloučil tyčkař Jan Kudlička. Osmatřicetiletý český rekordman, jenž na konci srpna absolvoval oficiální rozlučku v Opavě, měl v soutěži jediný zdařený pokus, když napotřetí přeskočil svoji základní výšku pět metrů, a skončil čtvrtý. Výkonem 539 cm zvítězil brněnský Matěj Ščerba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dukla Praha

Štítky Cheb, Atletika, Dukla, Turnaj, Brno, atlet, FK Dukla Praha, USK Praha, Plzeň, Juliska, Lada Vondrová, Vít Müller, Josef Adámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na atletickém šampionátu družstev v Chebu obhájili tituly muži Dukly a ženy USK  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.