Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zastupitelé schválili rekonstrukci atletického stadionu v Tuhnicích

Zastupitelé Karlových Varů včera schválili uvolnění peněz na první část rekonstrukce atletického stadionu v Tuhnicích. Vedení města kvůli tomu svolalo mimořádné jednání zastupitelstva, aby mělo připravené všechny podklady pro žádost o dotaci z Národní sportovní agentury, řekla dnes primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Budeme se chtít hlásit o dotace. Ale otevření dotací je omezeno časovým obdobím a kdybychom čekali na řádné jednání zastupitelstva, nemuseli bychom všechno stihnout," uvedla primátorka. Národní sportovní agentura by měla výzvu vyhlásit v červnu, ale není jasné, jaký čas budou mít žadatelé na podání žádosti. Primátorka upozornila, že pokud by agentura měla doplňující dotazy k žádosti, nemuselo by město termín stihnout.

Město má připravený projekt na rekonstrukci sportovní části stadionu, tedy běžecké tratě a sportoviště, které jsou uvnitř oválu. Zakázku město zadalo a má i vybraného dodavatele, který stavbu provede za zhruba 40 milionů korun s DPH. Právě finanční zajištění celé investiční akce je nutné pro podání žádosti o dotaci. V soutěži se ale částka zvýšila proti původnímu odhadu asi o 14 milionů korun. Proto museli zastupitelé dnes schválit doplnění financí.

"Výběrové řízení probíhalo nadvakrát. Do obou se přihlásila firma, která je notorický bourač výběrových řízení. Vyberou si akce, na kterou jsou dotace, a pak soutěž torpédují. Tak jsme první soutěž zrušili. Oni pak podali námitku na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Před dvěma měsíci jsme uspořádali nové řízení. Byly tam dvě firmy přes 40 milionů s DPH a tato firma dala nabídku pět milionů. Firma se pak znovu obrátila na ÚOHS. To nám ale nebrání v tom, abychom mohli dnes rozpočtové opatření schválit," uvedl vedoucí odboru majetku Rostislav Matyáš.

Opoziční zastupitelé dnes upozorňovali na to, že byli svoláni bez toho, aby měli v podkladech vysvětlené, proč je vlastně nutné mimořádné jednání svolat. Vedení města také podle nich není připraveno odpovědět na základní otázky o průběhu stavebního záměru. Například nikdo z vedení města ani vedoucí odboru si nevzpomněl na to, jaká firma byla nakonec vybrána. Až vedoucí odboru musel do kanceláře pro podklady, aby sdělil, že dodavatelem bude Spot Construction z Prahy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovy Vary, rekonstrukce, Tuhnice, dotace, radnice, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Národní sportovní agentura, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé schválili rekonstrukci atletického stadionu v Tuhnicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.