Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motokrosař Prado kraloval v Lokti i po přestupu do královské třídy

Španělský motokrosař Jorge Prado potřetí za sebou ovládl v Lokti českou Grand Prix, poprvé se mu to ale povedlo v královské třídě MXGP. Dvojnásobný mistr světa MX2 triumfoval poprvé v sezoně a v hodnocení šampionátu se posunul na třetí místo za nadále vedoucího Tima Gajsera ze Slovinska a italskou hvězdu Antonia Cairoliho.

Ve slabší MX2 zvítězil Ital Mattia Guadagnini a v průběžné klasifikaci snížil na druhém místě manko na vedoucího Francouze Maximea Renauxe na dva body. Z kvarteta českých jezdců bodoval jen Jakub Terešák, který při návratu po zranění obsadil ve druhé jízdě 19. místo.

Prado v Loketských serpentinách, kde se vloni kvůli koronaviru nejelo, vyhrál první rozjížďku jen o půl sekundy před Gajserem. Na předloňský double z MX2 ale nenavázal, při triumfu devítinásobného mistra světa Cairoliho dojel tentokrát třetí. Po loňském přestupu do MXGP to bylo jeho čtvrté celkové prvenství, v MS se posunul i díky absenci zraněného Nizozemce Jeffreyho Herlingse a na Gajsera ztrácí 17 bodů.

V MX2 si pro dílčí vítězství dojeli Guadagnini a Francouz Thibault Benistant, Renaux druhým místem ve druhé jízdě uhájil vedení v šampionátu. Devatenáctiletý Guadagnini, předloňský mistr Evropy ve stopětadvacítkách, vyhrál druhou Grand Prix v sezoně i v kariéře.

Terešák bodoval ve třetí ze čtyř GP, do kterých letos nastoupil, zůstal ale v pořadí šampionátu českou dvojkou za druhým českým stálým účastníkem MS Petrem Polákem. Ten po třech předchozích Velkých cenách zůstal tentokrát bez bodu na 23. a 24. místě. Terešáka v první jízdě dělila od bodované dvacítky sekunda.

V sobotním závodě žen ovládla obě jízdy světová šampionka z předchozích dvou let Courtney Duncanová z Nového Zélandu. Jediná česká účastnice Viktorie Lohniská při premiéře v MS nebodovala. Ve vloženém závodě mistrovství Evropy třídy Open byl při triumfu Slováka Šimona Jošta nejlepší z Čechů celkově šestý Martin Michek, který ve druhé jízdě skončil hned pod stupni vítězů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MXGP

Štítky sport, motorismus, Loket, Museo del Prado, Grand Prix, Jorge Prado, Slovinsko, motokrosař, Mattia Guadagnini, Evropa, přestup, Courtney Duncan, Petr Polák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motokrosař Prado kraloval v Lokti i po přestupu do královské třídy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.