Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budoucí trenér Kop neplánuje měnit herní projev volejbalového Karlovarska

Budoucí trenér Martin Kop neplánuje měnit herní projev volejbalového Karlovarska. Uvedl to v tiskové zprávě klubu. Bude to ale záležet i na složení týmu, s nímž bude pracovat v příští sezoně, kdy povýší ze současné role asistenta a na postu hlavního kouče nahradí Jiřího Nováka.

Bývalý reprezentační smečař Kop vedl v české extralize jako hlavní trenér volejbalisty Příbrami a Odoleny Vody, s níž v minulé sezoně postoupil do semifinále. Vedení Karlovarska mu dalo přednost před řadou dalších jmen z Česka i zahraničí.

„Působí jako asistent Jiřího Nováka v klubu i u reprezentace a zároveň má sám zkušenosti s vedením týmů i jako hlavní trenér. Jsme naprosto přesvědčeni o jeho trenérských kvalitách a schopnostech a věříme tomu, že s naší pomocí bude schopen vést i velký tým,“ uvedl šéf Karlovarska Jakub Novotný.

Třiapadesátiletý Kop s přijetím nové funkce neváhal. „Nabídka z klubu, který vyhrává tituly a za poslední roky si udělal i skvělé jméno v evropských pohárech, je pro mě určitě největší výzvou. Na tu práci se moc těším,“ řekl.

Vzhledem k úzké spolupráci se současným trenérem Novákem, který po sezoně skončí, aby se mohl naplno věnovat mužské reprezentaci, se nedá očekávat, že by se tvář elitního týmu Karlovarska změnila. „Ani já to nečekám, na druhou stranu se to bude odvíjet i od složení družstva na novou sezonu, které se bude teprve tvořit,“ poznamenal Martin Kop.

Zatím se soustředí na domácí vrcholy sezony, které mistrovské Karlovarsko po čtvrtečním vyřazení z Poháru CEV čekají. „Tam se pro nás absolutně nic nemění. Vím, co je moje práce, té se budu stoprocentně věnovat,“ dodal Kop.

Bude třetím trenérem v historii Karlovarska. Před osmiletým Novákovým působením byl rok u týmu Petr Brom.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, muži, Karlovarsko, trenér, Kop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí trenér Kop neplánuje měnit herní projev volejbalového Karlovarska  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.