Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trenér Novák po sezoně skončí v Karlovarsku, chce se soustředit na reprezentaci

Trenér Jiří Novák po sezoně opustí volejbalisty mistrovského Karlovarska. Chce se naplno věnovat mužské reprezentaci, kde je rovněž hlavním koučem. Západočeský klub to oznámil v tiskové zprávě. Osmačtyřicetiletý Novák působí v Karlovarsku osmým rokem, začínal jako asistent a sedm let vede mužstvo jako hlavní trenér. Na jaře 2020 k tomu přidal i práci lodivoda české reprezentace.

Tato kombinace se nyní ukázala jako neudržitelná. "Sezony našeho národního týmu jsou teď velice náročné, protože máme vždy vysoké cíle. Hrajeme na dobré úrovni, a tak bylo potřeba, abych se rozhodl. Budu se naplno věnovat reprezentaci," uvedl Novák.

Každoročně se snažil co nejlépe skloubit klubové a reprezentační povinnosti. "Vždycky se to dalo zvládnout, ale současná situace si žádá už jiné řešení, protože letošní léto a podzim budou pro český národní tým velice dlouhé. Nešlo by, abych přijel desátého října, pět dní před začátkem soutěží. Nebylo by vůči klubu fair nechat práci na ostatních," vysvětlil někdejší úspěšný volejbalista. Vrcholem sezony bude pro české volejbalisty evropský šampionát, který se uskuteční na přelomu srpna a září.

Novák s Karlovarskem získal tři extraligové tituly a dvakrát ovládl domácí Superpohár. Vedl tým ve čtyřech ročnících Ligy mistrů a třikrát s ním postoupil do čtvrtfinále Poháru CEV, v němž jeho svěřenci usilují o postup i nyní. "Snažili jsme se ho udržet, ale respektujeme jeho rozhodnutí věnovat se pouze národnímu týmu," řekl předseda klubu Jakub Novotný.

Novákova nástupce by mělo vedení klubu vybrat už tento týden. "Chceme zachovat nastolený trend a kontinuitu práce. Jméno nového trenéra oznámíme v nejbližších dnech," řekl Novotný. Novák se s vedením o svých možných nástupcích bavil a jednoho z nich doporučil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, Karlovarsko, Novák, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Novák po sezoně skončí v Karlovarsku, chce se soustředit na reprezentaci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.