Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarští volejbalisté zbrojí. Přichází zkušený estonský smečař Juhkami

Mistrovské Karlovarsko posílí estonský smečař Martti Juhkami. Čtyřiatřicetiletý volejbalista reprezentoval svou zemi na dvou evropských šampionátech a zažil pět ročníků Ligy mistrů. Má zkušenosti mimo jiné z Německa a Francie. Karlovarsko po zisku mistrovského titulu přišlo o reprezentačního smečaře Lukáše Vašinu, který přestoupil do polského velkoklubu Skra Belchatów.

Juhkami je první posilou, kterou západočeský klub zveřejnil. Estonec chce týmu pomoci v boji o další český titul. „Nebude to snadné, sledoval jsem letošní finále, mohlo to dopadnout jakkoliv,“ poznamenal v tiskové zprávě.

Chce poznat zemi a ligu, kde dosud nehrál. „Je to pro mě výzva. A samozřejmě je důležitá i Liga mistrů, nejprestižnější klubová soutěž, ve které se potkávají nejlepší hráči světa. Bez ruských mužstev a s pozměněným formátem Ligy mistrů doufám, že i tam to bude dlouhá sezona," uvedl.

Proti Karlovarsku hrál a zná většinu tamních volejbalistů i trenéra Jiřího Nováka. S Českem ho pojí i soukromé vazby. „Máme dva psy, kteří jsou z Česka, takže se uvnitř naší rodiny nachází taková česká stopa,“ prozradil.

Psy pořizoval při angažmá v Innsbrucku. „Našli jsme vhodnou chovatelskou stanici poblíž Prahy. O dva roky později jsme zjistili, že potřebujeme druhého psa. A našli sice jinou stanici, ale zase v Česku," vyprávěl Juhkami.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Volejbal, Karlovarsko, Přestupy, Extraliga, volejbalista, Karlovarský kraj, Liga mistrů UEFA, Martti Juhkami, Německo, Francie, Česko, Jiří Novák, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští volejbalisté zbrojí. Přichází zkušený estonský smečař Juhkami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.