Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pohár zůstal v KV Aréně, volejbalisté Karlovarska slaví mistrovský titul

Až pátý duel rozhodl o letošním vítězi volejbalové extraligy. Za stavu 2:2 na zápasy se v Karlových Varech utkalo domácí Karlovarsko s Jihostrojem České Budějovice. Domácí začali zápas skvěle, pak sice lehce polevili, ale nakonec vše zvládli a zcela po zásluze se radovali z vítězství 3:1 na sety a 3:2 na zápasy.

Naprosto bez respektu a se zcela čistou hlavou vstoupili do pátého rozhodujícího utkání volejbalisté Karlovarska. A zatímco se hosté rozkoukávali v KV Aréně, vedlo Karlovarsko 6:0. A vysoký náskok si dokázalo udržovat po celý úvodní set. Ten nakonec domácí navýšili na deset bodů a úvodní set vyhráli suverénně 25:15. 

Rozjetý tým Karlovarska se nezastavil ani na začátku druhé sady. I vstup do něj totiž zvládl ve velkém stylu a šel do čtyřbodového vedení. Domácí hráli i nadále ve velké pohodě, vynikali trpělivostí a skvělou obranou. Navíc se jim dařilo i na servisu a své vedení stále navyšovali. Skvělou volbou domácího kouče byla sázka na zkušeného nahrávače Lukáše Ticháčka, který citlivě rozdávat míče svým smečařům. Hosté navíc stále častěji chybovali a působili hodně zaskočený dojmem. V porovnání s předešlými dvěma zápasy se jim nedařilo, ani na příjmu, ani v útoku. V polovině druhého setu vedly Karlovy Vary 12:6. A vedení si hlídaly perfektním servisem i útokem. Tým domácích působil velmi kompaktně a nechtěl pustit soupeře do tempa. Ten se ale pomalu začínal rozehřívat a dokázal snížit na 17:14, což domácího trenéra přimělo k prvnímu oddechovému času. Ten měl být ale jen jakýmsi uklidněním svých svěřenců, kteří i nadále dokázali pokračovat ve skvělém výkonu a své vedení navýšili na 22:15, což jasně vypovídá o jejich převaze. Nakonec se domácí radovali z vítězství ve druhém setu v poměru 25:19.

Třetí sada nabídla velmi vyrovnaný začátek a ani jednomu týmu se nepodařilo vybudovat si sebemenší náskok. A zatímco Budějovice s domácími srovnali krok, Karlovarsko pokračovalo v trpělivém výkonu a nepřipouštělo žádné komplikace. Třetí set byl do stavu 8:8 naprosto vyrovnaný. Poté ale šly České Budějovice do dvoubodového a následně i tříbodového vedení, což za stavu 11:14 znamenalo oddechový čas domácích. Tříbodový náskok dokázali hosté držet až do stavu 15:18. Poté Karlovarsko snížilo na rozdíl jediného bodu, aby hosty opět pustilo do tříbodového náskoku. Následoval druhý time out Jiřího Nováka, který ale průběh hry výrazně nezměnil. Domácí trenér ještě poslal do hry nahrávače Keeminka, který ale prohře svého týmu ve třetím setu nedokázal zabránit. Jihostroj vyhrál třetí sadu 25:20 a začal pátou finálovou bitvu dramatizovat.

Čtvrtou sadu začaly Karlovy Vary opět s Ticháčkem na nahrávce a vyrovnaná bitva pokračovala. Za stavu 3:4 uhrály Karlovy Vary tři body v řadě a ujaly se vedení 6:4. Jenže hosté si nenechali domácí tým utéct a zanedlouho rovněž třemi body otočili průběh čtvrtého setu na 9:8 a následně až na 12:9. Domácí sice snížili na 12:13, ale Jihostroj dokázal rychle odskočit na 12:15. Karlovarsko ale opět snížilo na 14:15 a následně 15:16. Nakonec se Karlovarsku podařilo vyrovnat na 17:17 a dalším bodem šlo do vedení 18:17. Tento obrat přinutil kouče hostí k oddechovému času a domácím dal křídla. Jenže vedení 20:18 nedokázal domácí tým udržet a brzy bylo srovnáno na 20:20. Domácí ale předvedli další skvělou výměnu a po esu Lukáše Vašiny šli do vedení 23:21. Následně to bylo 24:21 a byly tu tři mistrovské mečboly. První z nich ještě tým Jiřího Nováka neproměnil, ale protože hostující Rejlek poslal svůj servis do autu, mohly v KV Aréně vypuknout oslavy mistrovského titulu. Karlovarsko si tak na své konto připsalo historicky druhý titul Mistra České republiky ve volejbalu.

Ohlasy po utkání:

René Dvořák (trenér Jihostroj ČB): "První dva sety byly pravděpodobně našimi nejhoršími v celé sezoně. Vůbec nechápu, co jsme měli v hlavách. Pak jsme se sice zvedli, ale ve čtvrtém setu už jsme neměli dostatek sil Karlovarsko porazit."

Jiří Novák (trenér VK Karlovarsko): "Vítězství je samozřejmě krásné. Ale je třeba si říci, že už jsme zase skoro byli zády u zdi, ale kluci zabojovali a zvládli jsme to. Ve třetím setu jsem si říkal, co se to zase děje, ale naštěstí se nám ve čtvrtém setu začalo dařit a dotáhli jsme to do úspěšného konce. Myslím si, že Karlovarsko má komplexní, silný tým a doufám, že jeho výkon a kvalita ještě poroste."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Karlovarský kraj, KV Arena, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, trenér, Jiří Novák, Lukáš Ticháček, volejbalista, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohár zůstal v KV Aréně, volejbalisté Karlovarska slaví mistrovský titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.