Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Finálový kolotoč se dnes roztočí naposledy, večer bude znám vítěz extraligy

Volejbalisty Karlovarska a Českých Budějovic čeká dnes večer závěrečná pátá bitva o titul Mistra České republiky. Stav série hrané na tři vítězná utkání je 2:2 a šance obou mužstev jsou vyrovnané. Zatímco pro domácí Karlovy Vary bude mluvit domácí prostředí, pro hosty zase dva odvrácené mečboly.

Začátek finálové série zvládly Karlovy Vary skvěle a po dvou odehraných zápasech vedli 2:0. Zbývalo jim udělat poslední krok k zisku titulu. Ten ale bývá nejtěžší a Západočechům se zatím nepodařil. Prohráli totiž jak třetí, tak i čtvrtý duel a nechali soupeře vyrovnat stav série na 2:2. Dnes se tedy obě mužstva utkají popáté a v tomto extraligovém ročníku naposledy. Dnes večer bude znám vítěz extraligového ročníku 2020/2021.

"Musíme mít pořád stejně nastavenou hlavu a rvát se o každý míč. Kvalitně podávat a pracovat výborně v mezihře,“ říká před utkáním karlovarské libero Martin Kočka.

Je ale otázkou co s relativně mladým týmem Karlovarska udělají dva nevyužité mečboly. Karlovy Vary už byly blízko zisku titulu, když ve třetím utkání vedly 2:0 na sety a ve třetím jim zbývalo uhrát pár balonů. To ale nezvládly a soupeř plný zkušených bojovníků nejprve stav série snížil a poté vyrovnal.

„Je to pátý zápas a my máme výhodu domácího prostředí. Jdeme si pro titul,“ dodává odhodlaně karlovarské libero.

Utkání se hraje od 20:20 hodin v již zmiňované KV Aréně, před kterou opět vyroste autokino. "Po vzoru některých hokejových a fotbalových klubů jsme se rozhodli i našim fanouškům přinést tento nevšední zážitek," uvedl Ondřej Hudeček, manažer týmu Karlových Varů.

Autokino bude otevřeno hodinu před utkáním a vedení klubu žádá návštěvníky, aby dodržovali všechna aktuální opatření. „Žádáme účastníky, aby se chovali zodpovědně a mysleli na zdraví a bezpečnost svého okolí,“ dodal manažer VK Karlovarsko.

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Karlovarský kraj, Česko, České Budějovice, KV Arena, Ondřej Hudeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finálový kolotoč se dnes roztočí naposledy, večer bude znám vítěz extraligy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.