Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hráčům by vůbec nevadilo, kdyby si mistrovský pohár a zlaté medaile převzali na jihu Čech

Finálové série volejbalové extraligy mužů bude dnes večer pokračovat čtvrtou bitvou. Výhodu domácího prostředí budou mít České Budějovice, kam přijede bojovat mužstvo Karlovarska. To vede v sérii hrané na tři vítězná utkání 2:1 a dnes může získat titul. Jenže na palubovce Jihostroje se příliš často nevyhrává.

A právě výhoda domácího prostředí je jedním z faktorů, o které se tým Českých Budějovic opíral celou sezonu. Jenže pak přišla finálová série a první duel s Karlovarskem tam Jihočeši prohráli a pustili Karlovy Vary do vedení v sérii 2:0 na zápasy. Třetí bitva se hrála v karlovarské KV Aréně, kde mohlo Karlovarsko oslavit svůj historicky druhý extraligový titul. Zápas mělo rozehráno skvěle a za stavu 2:0 na sety se zdálo být rozhodnuto. Jenže hostující Filip Rejlek zavelel k obratu a prodloužení série. To se povedlo a Budějovice oplatily Karlovým Varům porážku z domácí palubovky.

„My jsme to měli slušně rozehrané, ale cítil jsem prostě od začátku, že tomu chyběla euforická nálada," připomněl své pocity z úvodu posledního odehraného utkání karlovarský trenér Jiří Novák.

Jako zlomový moment ale viděl začátek třetího setu, kdy však jeho svěřenci měli dvoubodový náskok. „Začali jsme hrát profesorsky a přizpůsobili jsme se Budějovicím, které byly trochu kompaktnější," pokračuje kouč Karlovarska, který ale rozhodně neskládá zbraně a věří, že dnes může jeho tým na jihu Čech opět uspět.

„Musíme hrát malinko jinak, víc energie a lítat tam a radovat se," nabádá před čtvrtou finálovou bitvou Jiří Novák a dodává: „Musíme do zápasu nastoupit trochu jinak, pomoci si trochu víc podáním, které nás tentokrát trochu zklamalo. Jdeme dál, vedeme 2:1 a není třeba mít hlavu dole.“

Dnešní utkání se na hřišti Jihostroje hraje večer od 20:20 hodin před kamerami České televize. Pokud utkání vyhrají domácí České Budějovice, vyrovnají stav série na 2:2 a rozhodující pátý duel se bude hrát v pondělí v Karlových Varech. Pokud dnes vyhraje tým z lázeňského města, bude korunován Mistrem České republiky a i když by to bylo na palubovce Jihostroje, nikomu z týmu Jiřího Nováka by to nevadilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Česko, České Budějovice, Karlovarský kraj, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Jiří Novák, Filip Rejlek, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráčům by vůbec nevadilo, kdyby si mistrovský pohár a zlaté medaile převzali na jihu Čech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.