Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bitva o extraligový trůn pokračuje, hosté chtějí druhý bod

Volejbalisté Karlovarska odjeli do Českých Budějovic s cílem uhrát druhý bod ve finálové sérii a prolomit domácí neporazitelnost Jihostroje. Sázet budou opět na servis a poctivý týmový výkon. Ten předvedli v prvním domácím duelu, kdy nedali soupeři sebemenší šanci. A stejně dobře chtějí hrát i dnes.

"Nebude to jednoduché, ale do Budějovic jedeme s tím, že chceme vyhrát," věří univerzál VK ČEZ Karlovarsko Patrik Indra.

Právě on patřil k jedné z nejvýraznějších postav prvního finálového souboje, který v úterý jednoznačně vyhrály Karlovy Vary 3:0 na sety. Patrik Indra k této hladké výhře přispěl čtyřiadvaceti body, což je nezvykle vysoký průměr osmi bodů na jeden set. "Jsem s tím spokojený, ale vím, že je to teprve začátek a tyhle výkony musíme všichni ještě potvrdit," uvědomuje si karlovarský univerzál a pokračuje: "Měli jsme velice dobrý a agresivní vstup do zápasu, kdy jsme si vytvořili několikabodový náskok. Ale myslím si, že všechny tři sety byly vlastně stejné, vždycky jsme měli výborný začátek a pak jsme s tím náskokem hospodařili, takže ty tři sety jsme uhráli sami."

Spokojenost s výkonem i hladkým průběhem prvního zápasu samozřejmě panuje v celém karlovarském týmu. "První bod v sérii je vždy důležitý, ale víme, že v Budějovicích nás čeká těžké utkání," připomíná nizozemský nahrávač Karlovarska Wessel Keemink českobudějovickou domácí neporazitelnost. Tu drží Jihočeši celou sezonu a hráči Karlovarska věří, že by mohli být prvním týmem, který ji prolomí.

Kouč Západočechů Jiří Novák říkal před finálovou sérií, že se pro mnoho jeho svěřenců jedná o vrchol jejich dosavadní kariéry. Upozorňoval na velezkušený tým Jihostroje a tvrdil, že hráči Karlovarska nemusejí být z ničeho nervózní. To platilo i během prvního duelu. "Trenér nám řekl, abychom hráli uvolněně a vytvořili si tlak, což samozřejmě není snadné, ale nám se to podařilo," vrátil se Wessel Keemink k prvnímu duelu a potvrdil, že uvolněně a bez nervozity se bude jeho tým snažit hrát i dnes na jihu Čechu.

Druhá finálová bitva mezi mužstvy Českých Budějovic a Karlovarska začíná dnes v 18 hodin na palubovce Jihostroje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Karlovarský kraj, České Budějovice, Jihostroj, Patrik Indra, Wessel Keemink, ČEZ, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitva o extraligový trůn pokračuje, hosté chtějí druhý bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.