Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bez nasazení a agresivity se play-off hrát nedá, říká trenér Novák

Dnes začíná boj o mistra České republiky ve volejbale mužů. První dějství se odehraje na palubovce míčové haly KV Arény, kde domácí Karlovarsko přivítá České Budějovice. Finálová série je otevřená, neboť se proti sobě postaví mužstva, která po základní části obsadila první dvě místa v extraligové tabulce.

Oba celky disponují nejúčinnějším servisem a oba celky hájí letošní domácí neporazitelnost. A zatímco Karlovarsko teoreticky může vyhrávat pouze doma, Jihočeši musejí alespoň jednou v KV Aréně uspět. Série se totiž hraje na tři vítězná utkání a případné páté rozhodující střetnutí by se hrálo stejně jako to úvodní, na západě Čech. Obě mužstva by měla být v plné síle bez zraněných hráčů. "Jim se vrátily pilíře, nejen herní, ale i mentální," poznamenal kouč Karlovarska Jiří Novák na adresu Jihostroje a pokračoval: "Je u nich vidět obrovské nasazení, bojovnost, jde se do finále, je to zkrátka na krev."

Kouč Novák ale svým svěřencům věří a očekává vyrovnané zápasy, ve kterých se nikdo nebude šetřit. "Play off se bez nasazení a bez agresivity hrát nedá, tyhle zápasy se tím vyznačují," doplňuje trenér Karlovarska, který přiznal, že tým trénoval různé variace servisů a intenzivně se věnoval také přihrávce.

A právě nahrávač a kapitán Karlovarska Lukáš Ticháček bude patřit k nezkušenějším borcům ve finálové sérii. Do boje ale povede mladíky, kteří rozhodně nemají co ztratit. „Nálada je výborná. Jsme ve finále, a už jenom to je úspěch i pro klub. Pro většinu hráčů je to první finále, je to maximální úspěch v jejich kariéře a myslím, že ti kluci nemusí být z ničeho nervózní nebo mít z něčeho strach. Všichni se těší, že si zahrají to vysněné finále,“ líčí atmosféru v týmu zkušený volejbalista.

Sílu soupeře vnímá zejména ve zkušenosti základní šestky a jejich trpělivosti. „Ti kluci za sebou mají spoustu titulů, finále už odehráli tolik, že by to teď pro ně mělo být emočně mnohem jednodušší. A ve hře jsou trpěliví, nedělají chyby, půjčí balon, v útoku si narazí na blok, vykryjí se, opakují útok, což je taky jejich obrovská síla. Tímhle svým systémem hry přinutí soupeře k chybám, zatímco oni ty chyby nedělají, proto je s nimi těžké hrát a porazit je,“ očekává tuhý boj Lukáš Ticháček a jako výhodu zmiňuje skutečnost, že série začíná v KV Aréně.

„Oba týmy si drží domácí neporazitelnost v lize. Myslím si, že právě to domácí prostředí, pokud se to využije od prvního zápasu, tak to pro nás bude obrovská výhoda,“ dodává kapitán Karlovarska.

První finálové utkání extraligy mužů ve volejbalu se hraje dnes od čtvrt osm večer v KV Aréně a živě ho vysílá ČT Sport.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Jiří Novák, Karlovarský kraj, Česko, České Budějovice, KV Arena, Lukáš Ticháček, Jihostroj, trenér, agrese

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez nasazení a agresivity se play-off hrát nedá, říká trenér Novák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.