Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska jezdí trénovat do Německa a neví, co bude dál

Přerušená sezona po neúplném čtvrtém kole trápí nejen hráče, ale realizační tým VK Karlovarsko. Nad teprve začínající sezonou se vznáší mnoho otazníků, které se týkají nejen české extraligy, ale také Ligy mistrů.

"Nejhorší je, že nevíme, co bude, kdy začneme trénovat, kdy zase budeme hrát, kdy začne liga, kdy Liga mistrů," vypočítal trable trenér Jiří Novák.

Nejhorší podle trenéra je skutečnost, že se tým nemůže připravovat na konkrétní termín, který by znamenal obnovení soutěžních utkání a třeba i start Ligy mistrů.

„Teď je těžké něco dělat, když nevíme, kdy přesně co nastane. Nevíme, kdy začneme hrát, nedá se připravovat na konkrétní termín. Trénovali jsme venku, na atletickém oválu. Můžeme teď samozřejmě víc posilovat, což se nám bude do sezony hodit, ale nemůžeme dělat pět dní fyzičku. V rámci přípravy využíváme aspoň halu v Německu,“ pokračuje dále trenér A-týmu VK Karlovarsko.

Jednu malou výhodu ale přerušená sezona údajně má. Hráči totiž stráví volný víkend a mohou se třeba podívat za rodiči, což by v běžné sezoně nemohli. Dlouhodobě je ale současný stav podle trenéra neudržitelný.

„Možná tak týden, dva. My teď máme vidinu prvního zápasu v Lize mistrů, což je 17. listopadu a řekl bych, že do tohoto termínu by se to dalo vydržet, to je tak hraniční datum,“ doplnil Jiří Novák s tím, že tým se právě kvůli Lize mistrů musí udržovat v nějakém zápasovém módu, i když nemůže trénovat ve své hale. A tak bude i nadále trénovat v hale v Bavorsku a makat na fyzické kondici.

„A budeme doufat, že pod podmínkou nějakých testů nás brzy nechají trénovat a hrát,“ dodal kouč VK Karlovarsko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky liga mistrů, VK Karlovarsko, volejbal. Karlovy Vary, KV Aréna, Karlovarský kraj, Německo, Liga mistrů UEFA, Extraliga ledního hokeje, trenér, Jiří Novák, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska jezdí trénovat do Německa a neví, co bude dál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.