Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Karlových Varech pokračují Mikyska a Kružík, končí Lukeš, Koblasa a Kohout

Hokejový obránce Dalimil Mikyska a útočník Daniel Kružík budou nadále hrát v Karlových Varech, s kterými prodloužili smlouvy. Naopak končí útočníci Petr Koblasa s Martinem Kohoutem a brankář Štěpán Lukeš. Koblasa a Kohout přes zájem karlovarského klubu neprodloužili smlouvu, u Lukeše Energie nevyužila opci na pokračování angažmá. Uvedl to oficiální web klubu.

Třiadvacetiletý Mikyska po hostování v Karlových Varech z Komety Brno se po minulé sezoně stal definitivně hráčem Energie. V uplynulé sezoně si ve 24 zápasech včetně play off připsal šest bodů za gól a pět asistencí. Sehrál také 16 duelů v první lize za Litoměřice a Sokolov a zaznamenal jednu přihrávku. V extralize má na kontě 165 utkání a 18 bodů za dvě branky a 16 přihrávek.

O tři roky starší Kružík, který předtím působil dva roky v prvoligové Slavii, uspěl v Karlových Varech před sezonou na zkoušce. Ve 43 duelech za Energii zaznamenal sedm bodů za čtyři trefy a tři přihrávky. Předtím měl na kontě jediný duel v nejvyšší soutěži ze sezony 2019/20 za Kladno. V tomto ročníku sehrál i deset utkání za prvoligový Sokolov, kde hostoval v části minulé sezony, a zaznamenal 11 bodů za šest gólů a pět asistencí.

„Jsme velmi rádi, že se podařilo udržet klíčové hráče, i když podotýkám, že ne všechny. Některé hráče jsme chtěli udržet, ale bohužel se to z různých důvodů nepovedlo," řekl klubovému webu hlavní trenér Energie David Bruk.

Devětadvacetiletý Koblasa přišel do Karlových Varů v 16 letech z Českých Budějovic. Po sezoně 2015/16 odešel do Chomutova a po třech letech se vrátil. Teď by měl zamířit do Litvínova. „Na angažmá v Karlových Varech budu vždy vzpomínat v dobrém. Za ty roky, co jsem tu odehrál, jsem tu poznal plno kamarádů, dařilo se nám na ledě a byla tu vždy skvělá parta v kabině," uvedl Koblasa, který má na kontě 585 zápasů a 200 bodů za 107 branek a 93 asistencí.

O rok mladší Kohout oblékal dres Karlových Varů nepřetržitě od ročníku 2012/13, kdy přišel z mateřského Vsetína. Podle neoficiálních informací se má stát posilou Komety Brno. „Ve Varech jsem prožil velkou část své hokejové kariéry, strávil jsem tu dvanáct sezon a mám tu plno krásných vzpomínek. Od působení v mládeži, přes MHL až po 'áčko', kde jsem poznal plno skvělých spoluhráčů. Moc si vážím i podpory fanoušků, za kterou bych chtěl moc poděkovat a děkuji i klubu jako takovému, že mě vychoval do velkého hokeje," prohlásil Kohout, jenž v extralize zaznamenal v 290 duelech 135 bodů (56+79).

Sedmadvacetiletý Lukeš zamířil do Energie loni v lednu z Hradce Králové a uzavřel tehdy nový roční kontrakt s dvouletou opcí, kterou západočeský klub nevyužil. V extralize odchytal za Chomutov, Hradec Králové a Karlovy Vary 147 utkání s průměrem 2,85 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 90,15 procenta a vychytal devětkrát čisté konto.

„Aktuálně intenzivně pracujeme na posilách pro další sezonu a myslím si, že během následujících dní a týdnů začneme zveřejňovat jména hráčů, kteří přijdou. Pokud se podaří dotáhnout vše do konce dle našeho plánu, tak ten tým by měl být pro příští sezonu silnější," uvedl Bruk.

„Nahrazujeme dva elitní útočníky a chceme, aby tři noví přišli do týmu. Aktuálně si myslím, že je vše na dobré cestě. Také jsme v jednání s gólmanem, na pozici brankáře číslo jedna chceme a potřebujeme velkou kvalitu," doplnil Bruk.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech pokračují Mikyska a Kružík, končí Lukeš, Koblasa a Kohout  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.