Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Historický úspěch pro karlovarský hokej. Útočníka Kulicha si vybralo v prvním kole draftu Buffalo

Karlovarský hokejista Jiří Kulich patří Buffalu. Americký klub z nejlepší hokejové ligy světa při letošním draftu v Montrealu ukázal na osmnáctiletého útočníka už v prvním kole z celkového osmadvacátého místa. Kulich se díky tomu stal nejvýše postaveným hráčem Energie v historii.

O tom, že se Kulich přijde na řadu už v prvním kole draftu, hovořily prognózy expertů. Nakonec na slova odborníků došlo, když si talentovaného hráče, který se stal nejlepším střelcem letošního mistrovství světa do osmnácti let, zvolilo Buffalo Sabres na osmadvacátém místě. 

Jsem hrozně šťastný a vděčný, že si mě Buffalo vybralo v prvním kole. Nemám ani slov,“ říkal dojatý Kulich americké reportérce v interview. Redaktorka si mladíka lehce dobírala i kvůli příjmení. Kulich totiž dostal po draftu tradiční čepici a dres. V nadsázce se žurnalistka hokejista ptala, zda by si nepřál také kulich, protože v Buffalu panuje často větrné počasí. 

Velkou radost mají z úspěchu mladého forvarda i v karlovarském klubu, kde se zapsal výrazným způsobem do historie. Stal se nejvýše postaveným hráče Energie na draftu v historii. Doposud prvenství držel Vojtěch Polák z roku 2003, kdy si jej ve druhém kole zvolil na šestatřicáté pozici Dallas. Kromě Kulicha se český hokej dočkal i dalšího hráče v prvním kolem. Ze šesté pozice si vybral Columbus obránce Davida Jiříčka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NHL.com

Štítky Energie, Draft, NHL, Kulich, Jiří Kulich, Buffalo Sabres, hokej, Montreal Canadiens, historie, Mistrovství světa v ledním hokeji, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Vojtěch Polák, David Jiříček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historický úspěch pro karlovarský hokej. Útočníka Kulicha si vybralo v prvním kole draftu Buffalo  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.