Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Majitel hokejových Karlových Varů připustil jednání o prodeji extraligy Zlínu

Majitel hokejových Karlových Varů Karel Holoubek připustil, že existuje varianta, že by Energie prodala extraligovou licenci Zlínu. O možnosti, že by Berani nahradili západočeský klub v nejvyšší soutěži, ve středu informoval deník Sport.

"Jak to bude dál, zatím nevím. Jde o to, že v Karlovarském kraji nejsou tak bonitní firmy, které by s ekonomickým provozem hokeje sponzorsky pomohly," uvedl Karel Holoubek v krátkém prohlášení na klubovém webu s tím, že zatím není nic dohodnuto ani potvrzeno.

Vedení města by ale rádo extraligu v Karlových Varech zachovalo. "Extraligu v Karlových Varech určitě chceme. Je to dlouholetá tradice našeho města a hráči nás výborně reprezentují. Dokonce jsme v letošním roce měli pět hráčů v přípravě na mistrovství světa a dva z nich tam úspěšně bojovali o bronzové medaile. Naprosto chápu situaci, ve které se klub může, kvůli aktuální ekonomice a drahým energiím, nacházet. Nicméně ta situace je složitá pro nás všechny, pro celé město. Budu moc ráda, pokud se nám povede na toto téma vyvolat nějakou smysluplnou diskusi a najdeme řešení, které povede k zachování extraligy v Karlových Varech," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Podle ní by Karlovy Vary neměly z hokejové extraligy zmizet. "Když vidím, kolik práce to dalo Kladnu vrátit se mezi elitu, nebo jak každý rok bojuje o postup Jihlava. Pro Karlovy Vary by bylo velmi náročné vrátit se mezi českou hokejovou elitu," dodala primátorka.

Zlín v minulé sezoně z extraligy sestoupil a chystá se na první ligu, ze které chce okamžitě postoupit zpět. Podle Sportu zástupci obou klubů začali jednat o možné výměně licencí a finanční kompenzaci, kterou by Západočeši získali. Zlín v jednání zastupuje Robert Hamrla, který by se příští týden měl stát oficiálně novým generálním manažerem a výkonným ředitelem klubu.

"Toto rozhodnutí by bylo na generálním manažerovi. Ten by měl říct, jestli je nabídka na stole, za jakých podmínek, jestli ty finance umí, nebo neumí sehnat," uvedl primátor Zlína Jiří Korec. Majoritním vlastníkem klubu je město. "Oficiální nabídku s razítkem a podpisem na stole nemáme. Pokud by se objevila, určitě bychom ji zvážili. Já za sebe bych ji velmi zvažoval," dodal Korec.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aleš Bedlik/hokejkv.cz

Štítky Energie, prodej extraligové licence, HC Energie Karlovy Vary, PSG Zlín, hokej, Jiří Korec, Mistrovství světa v ledním hokeji, ANO 2011, Extraliga ledního hokeje, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel hokejových Karlových Varů připustil jednání o prodeji extraligy Zlínu  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.