Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Třince uspěli v Karlových Varech podeváté za sebou, vyhráli 5:2

Hokejisté vedoucího Třince vyhráli ve 25. kole extraligy v Karlových Varech 5:2, počtvrté za sebou naplno bodovali a poosmé v řadě zvítězili venku. Za Oceláře dvakrát skóroval útočník Andrej Nestrašil. Energie potvrdila, že se jí doma s Oceláři dlouhodobě nedaří. Podlehla jim na vlastním ledě podeváté za sebou a čeká na domácí úspěch s Třincem od 13. prosince 2015.

Ve 2. minutě sice zahrozil jako první domácí Koblasa, ale zbytek třetiny již byl ve znamení převahy úřadujícího mistra. Nejdříve Růžička po Vránově asistenci bekhendem minul, ale v čase 7:53 už otevřel skóre Šedivý, který zužitkoval Draveckého nahrávku zpoza karlovarské branky.

V polovině úvodní části Marcinko po nenápadné střele trefil tyč. Ve 12. minutě prudké nahození Musila od modré čáry šikovně tečoval Daňo a navýšil vedení hostů na 2:0.

V úvodu druhé třetiny Habal včasným přesunutím zneškodnil šanci Ondřeje Kovařčíka. V polovině zápasu mohl domácí dostat do hry Kulich, ale i na jeho nájezd byl Kacetl připraven. O chvíli později domácí nabídli Ocelářům příležitost hrát 54 vteřin přesilovku pěti proti třem, kterou ve 32. minutě střelou z mezikruží využil Kundrátek.

Ve 33. minutě byl třinecký Chmielewski za zákrok do hlavy a krku na Havlína vyloučen na pět minut a do konce zápasu. Karlovy Vary však nabídnutou šanci na zkorigování výsledku nevyužily a nevytvořily si ani větší příležitost.

V závěrečné dvacetiminutovce si hosté vývoj zápasu pohlídali. Ve 47. minutě zvýšil Nestrašil už na 4:0. Za domácí sice zkorigovali stav Vondráček s Mikúšem, ale poslední slovo měl opět Nestrašil.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 51. Vondráček (Plutnar, Martin Rohan), 52. T. Mikúš (Kracík) – 8. O. Šedivý (Dravecký), 12. Daňo (D. Musil, P. Vrána), 32. Kundrátek (Martin Růžička, A. Nestrašil), 47. A. Nestrašil (Martin Růžička, M. Doudera), 58. A. Nestrašil (O. Kovařčík)

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski – Dravecký (A).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hokej Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 25. kolo, Karlovy Vary, Třinec, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, Andrej Nestrašil, Martin Růžička, hokejista, Jiří Kulich, Martin Rohan, Ondřej Kovařčík, Miloš Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Třince uspěli v Karlových Varech podeváté za sebou, vyhráli 5:2  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.