Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finský obránce Parkkonen uspěl na zkoušce v Karlových Varech

Finský hokejový obránce Patrik Parkkonen uspěl na měsíční zkoušce v extraligových Karlových Varech. Osmadvacetiletý rodák z Porvoo, který v uplynulých dvou sezonách působil v nižší zámořské ECHL v celku Wichita Thunder, uzavřel s Energií dvouletý kontrakt do 30. dubna 2023. Zadák Lukáš Doudera, který přišel z Vítkovic, začne sezonu v prvoligové Třebíči.

"Patrik nás svými výkony přesvědčil o tom, že jsme ho v týmu chtěli i pro extraligové zápasy. Preferovali jsme dvouletý kontrakt, na kterém jsme se s ním nakonec dohodli," řekl klubovému webu sportovní manažer a hlavní trenér Karlových Varů Martin Pešout.

Parkkonen je jediným cizincem v současném kádru Energie. Za dvě sezony v ECHL nasbíral v 89 zápasech 65 bodů za 12 branek a 53 asistencí. V ročníku 2019/20 nastoupil i ve dvou duelech v AHL za Chicago Wolves. V sezoně 2018/19 hrál Parkkonen v mezinárodní rakouské lize EBEL za Znojmo a ve 45 duelech zaznamenal sedm gólů a 19 přihrávek.

Ve finské nejvyšší soutěži nastupoval za Ässät Pori a v 93 utkáních včetně play off zaznamenal 15 bodů (3+12). Působil také v druhé nejvyšší soutěži ve Finsku v LeKi a TUTO Hockey, v Německu v Lausitzer Füchse a ve Švédsku v Karlskoze a Oskarshamnu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Parkkonen, HC Energie Karlovy Vary, Patrik Parkkonen, ECHL, HC Vítkovice Ridera, Wichita Thunder, SK Horácká Slavia Třebíč, Lukáš Doudera, Porvoo, American Hockey League, Chicago Wolves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finský obránce Parkkonen uspěl na zkoušce v Karlových Varech  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.