Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Energetikům se v přípravě daří, po Spartě skolili i Litvínov

Karlovarským hokejistům zatím příprava na nadcházející extraligový ročník vychází na výbornou. V úterý svěřenci kouče Pešouta zvítězili 3:2 po sn. na půdě pražské Sparty, včera pak před domácími fanoušky zdolali Litvínov 5:3. Branku si připsal i finský obránce Patrik Parkkonen, který ve Varech bojuje o smlouvu.

Karlovarští nevstoupili do utkání ideálně. Hned ve třetí minutě hry se prosadil po vyloučení Beránka Andrej Kudrna, který zasunul puk za Novotného. Energie srovnala stav o pět minut později, když se po přihrávce Rachůnka prosadil Patrik Parkkonen, který při své premiéře v karlovarském dresu vstřelil branku. V první třetině se ještě prosadil Ondřej Beránek. Následně se pak ve druhé dvacetiminutovce radoval ze vstřelené branky Jakub Flek, Jiří Černoch a Vojtěch Šik, díky čemuž Energie získala pohodlný náskok a dokráčela si k vítězství. Nic na tom nezměnily ani trefy Tima Danielčáka a Matúše Sukela, kterými Verva pouze korigovalo skóre.

I přes výhru ale nebyli trenéři domácích s předvedenou hrou úplně spokojeni. Asistentovi kouče Pešouta Tomáši Mariškovi se nelíbil zejména vstup Energie do zápasu, ve kterém dominoval Litvínov. „Jsme rádi za to, že si mohla řada hráčů zahrát první velké přípravné utkání, že jsme před domácími fanoušky vyhráli, což bereme jako povzbuzení do další práce. Doufám, že se naše výkony budou jen zlepšovat a že opravdu odehrajeme celých 60 minut, protože dnes jsme pořádně odehráli takových 30 – 40 minut,“ řekl Mariška, jehož tým čeká další v úterý proti Sokolovu.

Severočeši i přes porážku neodjížděli z Varů zklamaní. Trenér chemiků Vladimír Országh připomněl, že tým nastoupil vůbec k prvnímu přípravnému zápasu a navíc ve značné omlazené sestavě.

Za mě není v přípravě výsledek až tak podstatný, vyzkoušeli jsme několik nových věcí a hráčů, kteří dostali zabrat hrou na tři lajny. Jakožto začátek sezony je to slušné, chlapi si to odmakali. Samozřejmě, z prohry jsme zklamaní, ale na první zápas jsme předvedli velmi dobré věci,“ sdělil litvínovský kouč.

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Dlapa "A", Parkkonen, Havlín, Doudera, Rohan, Plutnar, Weinhold – Rachůnek "A", Miškář, Flek, Beránek, Hladonik, Vondráček "C", Koblasa, Černoch, Kohout,
HC VERVA Litvínov: Godla, – Balinskis "C", Háva, Demel "A", Zeman, Kolář, Baláž – Kudrna, Sukel, Jurčík, Vopat, Slavík, Danielčák, Zygmunt, Svoboda, Havelka.

Ohodnoť článek

Foto hokejkv.cz

Štítky Karlovy Vary, Hokej, Příprava, Pešout, HC Verva Litvínov, HC Sparta Praha, Patrik Parkkonen, Andrej Kudrna, Ondřej Beránek, Jakub Flek, Jiří Černoch, energie, HC Energie Karlovy Vary, HC Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetikům se v přípravě daří, po Spartě skolili i Litvínov  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.