Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Útočník Energie Jakub Flek ukázal srdce bojovníka a jede na mistrovství světa

Obrovského úspěchu dosáhl útočník karlovarské Energie Jakub Flek, který byl včera zapsán na soupisku národního týmu České republiky pro nadcházející Mistrovství světa v ledním hokeji. To se hraje v Lotyšsku a pro Fleka to bude premiérová účast na vrcholné seniorské hokejové akci.

„Obrovská euforie, radost. Musím říct, že jsem to opravdu nečekal a jsem za to hrozně vděčný a moc si to užívám,“ uvedl Jakub Flek bezprostředně po oznámení konečné nominace pro klubový web HC Energie Karlovy Vary.

Jakub Flek má za sebou úspěšnou extraligovou sezonu, ve které ho karlovarští fanoušci vybrali za nejlepšího hráče klubu. Prakticky ihned po vyřazení Energie z nadstavbové části extraligy si Flek balil věci a odjel na reprezentační kemp, kde se mnoho týdnů statečně pral o místo v sestavě v národním týmu.

Společně s ním na kemp odjížděli ještě další čtyři hráči Energie, kteří se ale tak daleko, jako Flek nedostali. Karlovarský útočník se několikrát prosadil v přípravných zápasech a naposledy skóroval i ve včerejším duelu s Ruskem. V přípravných zápasech si dokonce vyzkoušel roli kapitána národního týmu, což je pro hráče vždy velká pocta.

Podle webu karlovarského týmu bude mít Energie zastoupení na mistrovství světa po dlouhých sedmi letech. Naposledy se do sestavy národního týmu pro mistrovství světa vešel Martin Zaťovič.

Mistrovství světa v lotyšské Rize začíná příští týden a Česká republika se v úvodním utkání v pátek odpoledne střetne s Ruskem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aleš Krecl

Štítky hokej, HC Energie, Karlovy Vary, Mistrovství světa, národní tým, Jakub Flek, Mistrovství světa v ledním hokeji, energie, Česko, Lotyšsko, Rusko, HC Energie Karlovy Vary, Dinamo Riga, Martin Zaťovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Energie Jakub Flek ukázal srdce bojovníka a jede na mistrovství světa  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.