Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z extraligového týmu odchází pět hráčů, trenéři už ale mají náhrady

Karlovarskou Energii opouští hned pětice hráčů, která pravidelně oblékala dres v uplynulé sezoně Je mezi nimi i zkušený obránce Petr Šenkeřík, který na západě Čech působil uplynulé čtyři sezony.

Tým Energie, který se i v letošním extraligovém ročníku probojoval do předkola play-off, opouští čtveřice obránců a jeden útočník. Konkrétně se jedná o již zmiňovaného Petr Šenkeříka, Tomáše Mikúše a tři hráče brněnské Komety, kteří byli v Karlových Varech na hostování, tedy Libora Zábranského, Dalimila Mikysku a Daniela Kowalczyka.

„V současné chvíli má klub za všechny odcházející hráče již domluvené adekvátní náhrady. Jedná se o dva útočníky a čtyři obránce,“ uvedl ke změnám hlavní trenér Energie a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Vedle těchto odchodů přinesl klubový web i zprávu o prodloužení smlouvy s Martinem Weinholdem a Janem Hladonikem, který si aktuálně užívá seniorský reprezentační kemp. „Jsem moc rád, že mohu i nadále zůstat v Karlových Varech. Sezonu jsem si moc užil, dostal jsem šanci nastupovat celý rok v extralize, což jsem doposud nezažil. Byla pro mě priorita zůstat tady,“ uvedl k novému kontraktu mladík, který si zahrál i na Mistrovství světa do 20 let a s Energií podepsal smlouvu až do roku 2024. Martin Weinhold se západočeskému celku upsal na nadcházející dvě sezony.

V příští sezoně bude dres Energie oblékat i gólman Vladislav Habal, na kterého vedení Energie uplatnilo opci a počítá s ním jako s dvojkou k Filipu Novotnému. „Jsem moc šťastný, že se klub rozhodl uplatnit opci. V Karlových Varech jsem maximálně spokojený, a tak jsem ani nic jiného neřešil. Nemůžu se už dočkat nové sezony,“ říká k prodloužení svého angažmá na západě Čech Vladislav Habal.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Petr Šenkeřík, Česko, Vladislav Habal, Tomáš Mikúš, Dalimil Mikyska, trenér, Filip Novotný, Martin Weinhold

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z extraligového týmu odchází pět hráčů, trenéři už ale mají náhrady  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.